Jump to content

rampe_58

Jäsenet
  • Viestit

    14
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit kirjoittanut rampe_58

  1. Se vanha "kaksitolppainen" vain 2:lla releellä varustettu säädin on täysin mekaaninen. Toinen on jännitesäätörele ja se toinen on takavitarele. Takavirtarele vetää, kun virran kytkee päälle ja päästää virran ollessa pois, estää akun purkautumisen laturin kautta, kun moottori ei käy. Säätörele säätää latausjännitettä, virransäätö / rajoitus puuttuu kokonaan ja tästä saattaa aiheutua laturin vaurio, jos akku on aivan tyhjä tai muuten vaurioitunut. Jännitereleessä on vastavoimana jousikuorma ja ja säätääkin sitä hiukan voi. kärkiä voi hioa ja kiristämällä vastajousta jännite nousee ja löysäämällä laskee. Omassa -64:ssa on paikallaan alkuperäinen Lucas, jonka huolsi ja sääti paikallinen vanhan liiton autosähkökorjaaja siinä varmaan 50 vuotta vanhassa testauskoneessa. Laitteessa on moottori, joka pyörittää testilaturia, kytkentäpisteet, johon säädin kytketään, akku, virta- ja jännitemittarit sekä testikuorma (iso säädettävä vastus). Lucas säädin voidaan korjata kärkiäkin voi vaihtaa, jos niitä museopajalta löytää. Tämä ko. heppu teki siitä, kuin uuden. Minulla on myös toinen päältä katsottuna identtinen, mutta ilman mitään tuote tms. merkkejä. Tämä autosähkömien sanoi sen olevan sen aikaista tarviketuotantoa ja edes hän ei saanut sitä toimimaan kunnolla. Se on hyllyllä varalla. Silloin, kun latausvalo jää palamaan virran katkaisun jälkeen takavirtarele on jumissa. Latausvalon kärki on siellä samassa jännitereleessä. Kaksi todennäköisintä syytä huonoon lataukseen on laturin hiilet tms vika tai jännitekärkien nokeutuminen se lyö pintä kipinää siellä ja kuluu. Uudemmissa säätimissä oli myös kolmas, virran rajoitusrele, joka katkoi virtaa ja siten suojasi mm. laturia.

  2. Sekä, että. Koriste ja lelu. Koska noita siviiliautoja ei jaksa oikein tahkota ja kiilloittaa, niin Minin kiilloitusvahaus ihan mukavaa terapiaa ja lisäksi kiilloitettavaa on niin vähän. Kiilloituksen jälkeen lelusta tulee koriste. Ajaakin sillä voi. Kaasuttimen säätö on myös sellaista "harrastusta" saisiko sen käymään vielä tasaisemmin tyhjäkäyntiä. Se hauska muuttuva(juuttuva)kurkkuinen SU. :) Hauska sillä on ajella kauniina kesäpäivänä. Yhdellä huoltoasemalla nuori kassa (nais) sanoi aivan vilpittömästi "vähäk se on hiano". Lämmitäähän se mieltä ja töitäkin tehtiin paljon ennen, kuin näin voidaan sanoa. Olin joskus aikanaan kova Saab mies 7 kpl. niitä oli ja sieltä on peräisin tämä "juuttuva" kurkkuinen kaasutin. Mitähän minullakin lienee silloin päässä liikkunut. 7 Saabia ja melkein miljoona kilometriä. No yhtä kaikki vähän erikoislaatuisia autoja molemmat ovat ja olivat. Sielukkaita sanoisin.

  3. Min(i/u)n Projektista oli juttua kerholehdessä. Siinä jutussa korostettiin ystävien ja ammattiosaajien merkitystä. en ole tehnyt kaikkea itse, olen silti tehnyt paljon työtä kaiken eteen. Hyvien maalari-, moottori-, yms. kavereiden panos pitää myös muistaa. Konehuoneesi näyttää TTR-93:sen konehuoneelta eli hyvältä.

  4. Vähäks siit tulee hieno. No nämä nopeat sanovat, että mini tehdään talvessa. Minulla meni neljä vuotta kootakseni lähes valmiista osista " lähes" orggis sedan MInin ja sinun projektisi näyttää aika lailla haastavammalta. Hyvältä näyttää. Vanin osiakin on vähemmän markkinoilla, joten melkein kaikki pitää joko teettää tai tehdä itse. Älä menetä toivorikkauttasi kyllä se siitä tulee.

  5. Kyllä se siltä maantieautolta alkaa näyttä ihan itsestään, kun sillä ajaa tarpeellisen määrän kilometrejä. Ei entisöityä autoa tarvitse ehdoin tahdoin vanhentaa. Minä kyllä suojaan virttymiseltä ja itse asiassa huollan ja säädän enemmän, kuin ajan. Pyrin pitämään auton siinä kunnossa, kuin se silloin 2007 katsastuksessa oli ja hiukan vielä parantamaan. Radio ASA CAR-ula suomessa tehty tietenkin pitäisi saada toimimaan ja tietenkin oman aikansa kaiuttimella (Shaub Lorenz -67). Ruostesuojaus tehtiin syyskesällä, lopetin ajokauden jo elokuussa. Niilläkin vähillä kilometreillä mitä viime kesänä tuli, tuli hitto vieköön lommo oikeaan lokasuojaan. Olin muuansilla markkinoilla "aikakauden mallina" ja silloin päätin, että ilmainen sponsorointi kesätapahtumia kohtaan riittää. En tule asettamaan Miniä enää näytille yleisiin tapahtumiin tms. kekkereihin.

  6. Ajelen, minkä ajelen, taitaa enempi mennä kiilloituksen ja "huollon" parissa tämä ajaminen. Viimeksi tehty koteloiden ruostesuojaus. No ajokki on AUSTIN 850 seven (mini) 1964. Mökää lykkää ASA Car-ula vm- 1967"aito" ja tötterö takaikkunalla on Scaub-lorenz monokovaääninen (loudspeaker in ..) myös vuodelta 1967. Olen muuten tällä kaudella todistettavasti kellottanut täydet 100 km/h. Nopeusnäytössä takana tulija, tuttu, otti kuvan. Minusta kyllä tuntui vauhti hiukan toiselta (hirvittävältä) eikä sitä nopeuskoetta tulla enää uusimaan.

  7. Puolittain moinen sattui minulekin. Välipyörän ja kytkinpyörän laakerointi oli pettänyt. Kaavelin laakeri leikkautui tai lakkasi toimimasta, oli noin kaksinkertainen normaali laakerpesään verrattuna. Välipyörästä tietenkin lähtee hampaat, kun se on kulmittain kahden metallin välissä. Korjausehdotukseksi tietenkin uudet raudat vaihdelaatikkoon ja kaaveliin. Lisäksi korjaamokäsikirjan mukaan tämän keskivälitysrattaan säätöön ja välyksiin ehkä kannattaisi hiukan paneutua.

  8. Muistelin ensin ja pakko oli katsoa kirjasta ja hitto muistin melkein oikein. Rulla ja kuulalaakereilla rakenne on muuten sama, mutta kuulalaakerityypissä on vetolaipan ja laakerin välissä välirengas, jos se puuttuu laakeri ei kiristy. Laakerit asennetaan napaan "avarampi puoli ulos (leveä kantti navan sisään). Navassa on olake, jota vasten laakeri painetaan ja väliin asennetaan välihela. Tietääkseni välihela on napakohtainen (aavistuksen keskiolaketta kapeampi) joka säätää laakerin esikirstyksen sopivaksi. Vetolaippa prässätään paikalleen siten, että sisemmän laakerin kuulat pysyvät paikallaan. Laakeri on painelaakeri toinen toiseen ja toinen toiseen suuntaan, ulompi pölytiiviste asennetaan tässä vaiheessa, sisempi viimeksi. Vetonivelen napamutteri kiristetään 8,3 Nm.+ sen verran, että sokka menee reikäänsä. Rasvaa sopivasti ei liikaa muuten se lämmetessään pursuaa pahimmassa tapauksessa jarruun.

×
×
  • Luo uusi...