Jump to content

Juki01

Jäsenet
  • Viestit

    9
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Juki01 kaikki viestit

  1. Kiitti linkistä. Ton jutun olen lukenutkin mutta... mitään todellista apua en valitettavasti siitä saanut. 1) tuoltakaan topicista ei selvinnyt, pitääkö tuo kaasarin juuressa oleva huohotinputki olla tukittu vai ei. Molempaa koulukuntaa näytti olevan; siis tukittu tai sitten liitetty letkulla johonkin. MIHIN? Miksi se putki on siihen luotu jos se vaan on siinä tukkimista varten ? Tähän kaipaisin nyt yksiselitteistä ( for dummies !) vastausta. Kiitti. 2) topicissa puhuttiin "jos mäntää nostaa pari milliä ja moottorin kierrokset nousevat, pitää säätää vähän rikkaammalle". Mullakin tapahtuu juuri näin mutta kun en voi säätää enää rikkaammalle koska käy jo nyt liiaan rikkaalla. Häh ? Äsken koitin pihalla käyttää konetta siten että se putki oli tukittu. Kiersin laihemmalle, laihemmalle, laihemmalle... sain juuri ja juuri pysymään käynnissä. Ajoin koelenkin, peräpelti noessa. Not good.
  2. Eli, kävin tänään leimalla, hylsy...häkäarvo 6.5. Auto on aika tuore hankinta, joten tässä opetellaan... Muuten oli auto ok, Mini 1000 -78, kaasari HS-SU4. Käy hyvin, kiertää hyvin, ei savuta. Ei siis pitäsi olla ongelmia. Mutta kaasarin kanssa olen tuskaillut "riittävästi". Säädöt olen yrittänyt tehdä Haynesin manuaalin mukaan. Joten: kun sitä kaasarin vasemmassa kyljessä olevaa "liukutappia" nostaa ohjeen mukaan pari milliä, kierrokset kasvavat eli kone käy manuaalin mukaan laihalla! Itsekin olen ollut tässä luulossa koska pieni lisäryyppyy vaan piristää menoa... mutta päästömittaushan kertoo toista! Ketä ja mitä tässä nyt sitten uskoo ? Voiko tuo korkea häkäarvo kieliä jostain muusta ongelmasta kuin kaasarin säädöistä? Voiko ongelma olla esim. venttiilipuolella ? Toinen asia joka vaikuttanee tohon yllämainittuun... Kun ko. kaasarin juuressa on se messinkinen putkenpätkä, ilmeisesti jokin huohotusputken holkki (?), mihin se pitää letkulla yhdistää??? Vai ei mihinkään? Nyt kun se on avoinna, sen kautta kulkee imuilmaa melkolailla, siis ilmansuodattimen "ohi". Viheltää oikein kun antaa kaasua. No, jos sen tulppaa niin kone alkaa heti tukehtua, ilmeisesti sitten ilmanpuutteeseen => viittaisi tuohon rikkaalla käymiseen. Mutta eihän siinä ole mitään järkeä että kone saa imuilmansa jonkun 8mm putkenpätkän kautta...kyllä kai se johonkin pitäisi yhdistää ? Eli, kierränkö vaan suuttimesta konttorin pihassa laihalle vai olisiko jotain vinkkiä yllämainittuihin ilmiöihin? Sitten... onko kokemusta vilkuista ? Kotimatkalla leimalta hävisi ensin vilkuista vilkkuominaisuus, siiten vilkut kokonaan...myös hätävilkut. Relevika ? Mistäköhän se rele löytyy kivuttomasti... ? Kommentteja kiitollisina odottaen.
  3. Kiitti vastauksestasi. Pakoputki se ei ole, olen katsonut kaikki kannakkeet ym. Pitääpä tsekata nuo moottorin kiinnikkeet vielä.
  4. Tuli sitten seuraavanlainen ilmiö... yritän parhaani mukaan kuvailla... ensin teki pakilla silloin tällöin seuraavasti: kun pakitti niin varsinkin liikkeelle lähtiessä jostain etupäästä kuului aluksi kilinää/kilahdus. Nyt tekee saman jo ajossa esim. jos ajelee vaikka kolmosella ja kaasuttelee (siis vedossa) niin lähes joka kerta kun hellittää kaasun kuuluu metallinen kilahdus tai kalahdus. Vaihtaessa ei ääntä kuulu, eikä myöskään vaihde päällä autoa edestakaisin heijatessa. Olen noviisi Minien suhteen niin tuli mieleen ensin kysellä teiltä josko olisi tutut oireet johonkin tiettyyn vikaan esim. vetonivelessä tms. Vasemman puolen murros hieman kilkattaa ratti ääriasennossa ajaessa, josko voisi olla sitten sen aiheuttama ääni suoraankin ajettaessa? Kovin kiitollinen olisin vinkeistä ! Auto on -78 1000 Mini.
  5. Juki01

    SU HS4 säädöt ?

    Juu, sieltä suutinputken alapään männästä se syy löytyi, se kanitti ja ei oiennut kuin puoliväliin asti... Vaimentimen öljykin oli liian jäykkää, vaihdoin ohuempaan ja nyt toimii paremmin... pitää vielä tehdä loppusäädöt suuttimen säätöruuvilla, yläkierroksilla meno vähän "hyytyy". Ryyppyyn ei tarvitse koskea edes kylmänäkään, käy vähän runsaalla liemellä.
  6. Juki01

    SU HS4 säädöt ?

    Moroo, pitääkö kaasarin seossäätö tehdä lämpimällä vai kylmällä moottorilla ? Vai onko väliä ? Nyt on jostain syystä sellainen ongelma että kun saan kylmällä koneella kaasarin säädöt "kohdalleen" niin kun kone lämpiää ei oikein toimi - ja päinvastoin ! Vaimentimen öljyt ok. Esim. kun säädän seoksen lämpimällä koneella, ja kun seuraavan kerran käynnistää kylmänä niin käy kyllä tosi rikkaalla... eli vinkkejä kaasarin säätöön otetaan vastaan !
  7. Kiitoksia, sain mailiini kuvia ja mittoja. Paljon kiitoksia kaikille apua tarjonneille ! :)
  8. Kiitti, näin vähän arvelinkin. Ja sitten vielä vinkkejä että mistä sen kantakierrepultin voisin hommata, Haynesistäkään en löydä kuvaa/mittoja? Löytyykö keltään jemmasta ylimääräistä ?! Tietty voishan sen tehdä itsekin jos löytys jostain mitat tai edes kuva...
  9. Moroo, puuttuu sitten toinen siipimutteripultti ilmanputsarista. Ostin auton vasta, ja ihmettelin kun ilmanputsari on vain yhdellä pultilla kiinni( kurkun puoleisella ). Ilmanputsarissa on paikka toisellekin pultille. Mutta, toiselle pultille ei ole edes "kantaa" eli mitään mihin sen ruuvaisi ( jos sitä edes olisi ) kiinni. En ole löytänyt manuaaleistakaan paikkaa missä sen pitäisi sijaita. Kaasari on mallia HS4. Eli onko ilmanputsarin kiinnitys tosiaan vaan yhdellä pultilla, jos ei, missä toisen pultin "vastakierteen" tulisi koneen puolella olla ?
×
×
  • Luo uusi...