Jump to content

Sepihattu

Jäsenet
  • Viestit

    5
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Sepihattu kaikki viestit

  1. Tässä tuli mieleeni, kun vanhoja Austin Mini 850:n osia kunnostelen (hiekkapuhaltelen tällä hetkellä), niin mahtaako alustan osille olla oma maali vai onko Minin alustan osat, kuten mm. etu- ja taka-apurungot sekä takatukivarret, olleet "kautta aikojen" samanvärisiä kuin itse kori? Ainakin vihreää moottorimaalia on erikseen saatavana ja enon ladosta löytynyt vanha taka-apurunkokin oli vihreän sävyinen. Pohjamaaliksi olen kaavaillut raskaankaluston pohjamaalia...
  2. Asiaan epäsuorasti liittyen, mahtaakohan 850 moottoriin löytyä mistään uusia mäntäsarjoja (ylikoko ja/tai alkuperäisiä). Useita sivuja tuloksetta selailtua alkaa epätoivo iskeä...
  3. Sepihattu

    Jumiutunut 850 kone

    Vauhtipyörän ajoitusmerkit eivät ole kohdallaan, niin en voi vauhtipyörää ja kytkintä irroittaa, koska silloinhan sieltä C-lukkorengas putoaa pois paikaltaan ja aiheuttaa päänvaivaa... vai olenko ymmärtänyt aivan väärin ?
  4. Sepihattu

    Jumiutunut 850 kone

    Kiitokset näistä. Hieman vielä tarkennusta aiempaan, eli moottori on nostettuna konehuoneesta ja osittain jo purettuna pöydällä (mm. venttiilikoppa ja -koneisto purettu ja sylintereissä valopetrolia muhimassa). Moottori on tarkoitus purkaa kokonaan, mutta purku ei edisty, koska en ole saanut konetta käsivoimin pyöritettyä.
  5. Nyt hiljattain tuulta siipiensä alle ottanut, Austin Mini 850 vm. 64, projekti ei ole luonnollisestikaan lähtenyt ongelmitta liikenteeseen... Nyt ensisijainen murhe on moottori, joka on seissyt yli kymmenen vuotta heinäladossa koriin sijoitettuna, tai siihen mitä siitä on jäljellä ;), on täysin jumissa. Moottorissa oli säilytyksen aikana öljyt sisällä, mutta se ei heltiä pyörimään, kun olen sitä yrittänyt käsivoimin kammeta liikkeelle... Onko hyviä vinkkejä/neuvoja miten vanha voimanpesä saataisiin pyörimään? Kannattaako kokeilla pyörittämistä ennemmin vauhtipyörän vai jakopään puolelta? Sylintereihin on ensin kaadettu öljyä ja sittemmin valopetrolia liukasteeksi.
×
×
  • Luo uusi...