Jump to content

malmies

Jäsenet
  • Viestit

    7
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän malmies kaikki viestit

  1. Ajoin tänään Hesasta moottoritietä Turkuun päin ja ajoin motarilta Halikon liittymässä pois. Matkalla ohitin keltasen Minin, jonka rekkari oli muistaakseni JES-720. Ajoimme sitten peräkkäin koko matkan. Vaimon kanssa ristimme tämän Minin "Keltiäiseksi" ihan vain värin mukaan. Kun poistuimme motarilta, avasin ikkunan ja vilkutin Keltiäiselle. Sieltä saimme iloiset vilkutukset takaisin. Oli ihan kuin olisi jollekin vanhalle tutulle vilkuttanut pitkän peräkkäinajon jälkeen. Ilman Miniä olisi tämäkin todella iloinen kokemus jäänyt kokematta. Terveisin KEI-560
  2. En löydä vanteesta ET-lukua mistään. Paljonko se on? Voiko 7 x 17 ET 35 vanetta asentaa alle? Rengasfirmojen nettisivuilla on ET:ksi ilmoitettu. Onko totta? Renkaaksi olen ajatellut 205/45 R 17. Tämä sopii kääntymään rekisteriotteen mukaan. Mutta mikä vanteen ET-luvun tulisi olla, että ei tule ongelmia? Jos laittaa alkuperäisten Cooperin 15 tuuman aluvanteiden tilalle yllämainitut kiekot, niin muuttuuko ajo-ominaisuudet suurestikaan?
  3. Ostin diesel automaatin vm. 08. Tietääkö joku kenen valmistajan tekemä laatikko on? Onko Getrag? Volvo V50 ja tietääkseni Ford Focus (dieseleissä, jotka ovat tekniikaltaan sama auto) on suoravaihtava Getragin tekemä automaattilaatikko. Onko tämmöistä tulossa Miniin?
  4. ..Joo... niin onkin kymmenen vuoden aukko. Hyvä, kun huomasit. "Emmentalit" taitaa jyllätä päässä jo!! :D
  5. Moi kaikille! Olen Salosta, entisestä Halikosta! Minin ostin jouluksi. Iloista ajoa Minillä, mutta vasta noin 4tkm! Odotan innolla ensi kesää ja hauskoja retkiä Minillä esimerkiksi saaristotietä Parasilta, nykyiseltäLänsiturunmaalta, Kustaviin. ::)
  6. Olen ajanut Minillä ensimmäiset kerrat joskus 1960-luvulla. Se oli 850 harmaa Mini. Ihan tautisen kiva auto ajaa. Sitten näin joskus 90-luvun alussa Minin kaupassa. Näytti niin kummalliselta raamittomin ikkunoin ja muutenkin. Ajoin citymaasturilla ja kaikenlaisilla kansanautoilla. Volvollakin kurvailin. Sitten koeajoin Mini Dieselin ja vielä automaatilla. Huikea kokemus!! Istuin taas "nuorena miehenä" terhakassa autossa, joka totteli ohjausta ja tuntuma tiehen oli ilmiömäinen. Sattui käymään niin, että ostin sen estittelyauton ja olen ollut tyytyväinen. Se menee mutkaan niin kuin sitä käsketään ja se pysähtyy tahtoni mukaan. Tietty on huomioitava liukkaus!! Enpä olisi uskonut silloin 90-luvun alussa, että ostan joskus Minin ja olen siihen vielä niin tyytyväinen. Nyt ei enää ole tarvetta kuljettaa lastenvaunuja eikä muutenkaan mitään suurempaa ja Mini on tarpeisiini todella hyvä. Ajoin hyvässä talvisäässä nelisensataa kilometeriä ja keskikulutus oli 4,4L/100km!! Tosin ajoin 80-rajoitteisia teitä, mutta kuinka moni automaattivaihteinen kulkee näin vähällä ja NIIN MIELLYTTÄVÄSTI!! Mini oli aikanaan pikkusportti ja niinhän se on vieläkin. Silloin ei voinut ajatellakaan dieseliä ja vielä automaattia Miniin. Sehän olisi ollut kamala pyhäinhäväistys. Mutta niin on ajat muuttuneet, että diesel sopii mainiosti Miniin ja automaatti toimii loistavasti eikä sporttisuus siitä ole kärsinyt. Ja halutessa voi vaihtaa ratin namiskukkeleista, mutta se on mielestäni kikkailua. Hauskempi on kuunnella automaatin vaihtamista ja polkea polkimia.
×
×
  • Luo uusi...