Jump to content

ek

Jäsenet
  • Viestit

    100
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    2

Viestit kirjoittanut ek

  1. Hyvältä PanuPetteri näyttää ja mun kokemuksen(mikä ei nyt hääppöinen ole) mukaan ei muutoskatsastuksessa tämän tekniikan kanssa ole ongelmia  👍 D-sarjalaiseen saa ihan kivoja palikoita maailmalta.

    Tarkoitat varmaan Mikke että jarrut pitää muuttaa mallisarjan vertailuautoa vastaaviksi. 

  2. "Käsityö" ei ole mikään selitys mittatarkkuuden puutteeseen, ammattitaidottomuus ja välinpitämättömyys on. Käsin hitsattu kelkka pitää olla täysin mitoissaan jos hiukankaan osaa hommansa.

    Mulla ei oo sitten osunut kohdalle kuin ammattitaidottomuutta ja välinpitämättömyyttä kun 2kpl putkirunkoisia kelkkoja tuolta briteistä on tullut. Kummatkin eri koneille ja eri mineihin. Ja niiden kokemusten perusteella voin sanoa että ei ole millin sisään kumpikaan saati että puhuttais kympeistä tai satkuista. Kumpikin sopii paikalleen ja koneenkin korvat osuu kohdilleen mutta kaukana koneistus tarkkuudesta joten siis omasta mielestä käsityötä ja noi pienet (esim milli) heitot voin antaa anteeksi. Oishan se kiva joskus nähdä kun joku ammattilainen hitsaa tommosen kelkan satkun sisään...

  3. Joo myönnetään että mun autossa on sekasin eri putiikkien tavaraa mutta kun ei saanut yhdestä putiikista kaikkia haluamiani tavaroita.... 

    KAD ja Force racing tekee asiallista kamaa, mutta pitää muistaa että osa niistäkin tavaroista on käsityötä joten ei voi olla ihan millilleen esim. forcen titaanikelkat sun muut hitsatut. Koneistetut osat erikseen kun ne (ainakin teoriassa) pitäis olla just. Kaippa joku on joskus saanut kuituosia briteistä mitkä on sopinut heittämällä paikalleen, mutta mulle ei oo vielä niin käynyt. Siinä saattaa taas tulla eteen toi minin jo tehtaalla saavutettu super hyvä mittatarkkuus  ;D

    Ei niitä pelätä kannata, tilausta sisään jo! Sitä saa mitä tulee.

  4. Kiitos vinkeistä minorv8 ja Mini1380. 

    Toden tosiaan täytyy lihottaa se lompakko kunnolla kuin jouluporsas konsaan, kun lottovoittokin antaa vielä odotuttaa itseään... :))  

    Samaan syssyyn täytyy todeta, että tästä on kyllä sen puoleen muodostunutkin kevyesti kallein harrastus mitä tähän astisen elämäni aikana olen harrastanu.

    (harha)Ajatelma ennenhankintaa et "pieni harrasteauto, pienet kulut" ei ihan kohdanneet käytännös.. :D Kaukana siitä. 

    Joten joistain muista arkielämän hankinnoista/mukavuuksista on ollut kyllä pakko tinkiä jo hyvän aikaa, jotta harrastelua minin kanssa on voinut jatkaa. :P

    Noh, mutta onhan se mukava räpeltää.

     

    Niiden seikkojen valossa painonpudotus olisikin kyllä halvinta mahdollista auton viritystä... :D

    Etenkin kun tässä tapauksessa kaikki ylimääräinen paino on pahasta(kun ei ole mikään vääntömotti autossa kiinni) ja kaikesta mahdollisesta extrapainosta olis pyrittävä vähän nipistämään pois.

    Ajattelin jo sitäkin, että takapenkkikin joutaisi periaatteessa eläkepäiville turhanta painonta ja leimata yksintein sit kakspaikkaiseksi, koska nykyisen tekniikan kans ei ole kumminkaan mitään toivoa ajella täys leka kyydissä. 

     

    Toi kirjoittamasi kuulostikin muuten jokseenkin tutulle, isävainaakin tapas aina sanoa isompia hankintoja tehdes samansuuntaisesti kuin tuo työtoverisi tyyliin "köyhän ei kannata ostaa halpaa".

    Se on aika hyvä pointti se. Parasta ostamal mihin rahkeet sillä hetkellä riittää takaa itelleen ainakin sen, ettei jälkikäteen pitäisi harmittaa tai kaduttaa. 

    Sillä monasti menemällä sieltä missä aita on matalin sahaa vain omaa oksaansa, sekin on tullut huomattua kantapään kautta.

    Ts. saa pahimmoillaan tapella alati hajoavien halpojen osien/ratkaisujen kans ja viivan alle kertyvä summa onkin kohta sillä tasolla minkä se "parempi" olis maksanut.

     

    Sen pohjalta täytyy siis survoa isointa mahdollista jarrua tonne vanteen sisään mitä mahtuu, kuten vinkattukin.

    Siinä tällä hetkellä paras kaupallinen allekirjoittanutta miellyttävä vaihtoehto näyttää sit tosiaan olevan se KAD:in nelimäntäinen paketti, jossa olis tieliikennekäyttöön riittävät pölysuojauksetkin, toisin kuin kuusmäntäisessä isoveljessään. Tee-se-itse sätöstely on jarrujen osalta täysin pois suljettu, koska ihastuin noihin bolt-on osiin, joiden kans ei periaattessa pitäs tarvita tapella eikä modailla mitään.

    Kaiken kun saa suurinpiirtein heittämällä kiinni niiden ollessa varta vasten suunniteltu autoon ja valmistaja on miettinyt kaiken valmiiks. Ja leima pitäisi irrota niiltä osin ainakin helpommin, kuin DIY-vermeillä.

     

    Harrastettava sitä tee-se-itse henkeä sitten paikoissa, jossa ne eivät muodosta riskejä ajoturvallisuudelle. :)

     

    "koska ihastuin noihin bolt-on osiin, joiden kans ei periaattessa pitäs tarvita tapella eikä modailla mitään.

    Kaiken kun saa suurinpiirtein heittämällä kiinni niiden ollessa varta vasten suunniteltu autoon ja valmistaja on miettinyt kaiken valmiiks. "

     

     

    Sen verran voin kertoa tuolta saarelta "bolt-on" tavaraa tilanneena että ne on välillä kaukana bolt-on:ista ja todella lähellä DIY!

  5. Ettei nyt vaan ois akku sökö. Ootko mitannut akun kuormittaessa? Ja kyllä olen lukenut viestiketjun ja tiedän että annoit apukaapeleilla virtaa mutta se ei vielä kerro mitään jos ei mittailla mitä siellä tapahtuu ja mihin sähkö kulkeutuu. Oliko täydet akut apukaapeleilla kiinni vai vanhan akun tilalla? Vai oliko aina ladattu vanhaa akkua täyteen? Otas nyt vielä hyvä mittailu kierros yleismittarilla ennen hätiköintiä. Jos kaikki on ok niin sitten vasta startti kaupoille.

  6. Tänä vuonna ratapäivä järjestetään 29.8 klo 13-17 ja paikkana toimii honkajoen pesämäki-circuit.

    http://www.pesamaki.fi/etusivu.php

    Tietenkin taas valitaan jokavuotinen varikkoruusu. Itse tapahtuma jaetaan hitaiden ja nopeiden autojen kesken jotta kaikki halukkaat pääsevät ajamaan itselleen ja kalustolleen sopivalla vauhdilla. Muistakaahan ottaa kypärä mukaan jos haluatte ajaa nopeiden vuorolla. (Pakollinen)

     

    Iltarientoa vietetään Jyllin leirikeskuksessa, josta on clubille varattu päärakennus ja majoitustilat. 

    http://www.honkajoki.fi/vapaa-aika/harrastuspaikat/jyllin-leirikeskus

    Matkaa on noin 20km. Majoituksen hinta on 12,22€/hlö + 9,16€ liinavaatemaksua. Vuodepaikkoja on 34kpl ja yli meneville toivomme loistavaa säätä ulkomajoituksen turvin.

    Majoitusvaraukset tekstiviestillä Larille O5O-599283O tai Esalle O45-674O595 ja jos on kysyttävää (mihin melkovarmaan emme osaa vastata) niin soittaakin voi.

     

    Kaikki mukaan ajamaan, katsomaan ja moikkaan tuttuja!!!

  7. Käytä miniteciä tai allspeediä ja pyydät niiltä paprut katsastusta varten niin ei ainakaan tarvi alkaan tappeleen itse tehdyn kelkan kanssa.

    Eihän noissa sun teksteissä ole mitään sellaista (itse asiassa ei lähimainkaan) miks sun tarvis poikkeuslupaa hakee...

     

     Onko apurunko akselistorakennetta ja mistä tiedän mitä luotettavan selvityksen on pidettävä sisällään?

     

    Kyllä on. Ja luotettava selvitys onkin ihan kiinni sen tulkitsijasta...

  8. Siis nyt mä oon jo tippunut tän älyttömän ketjun kärryiltä... Eli tässä ketjussako listataan vaan mitä romuja nyt sattuu kenenkin omista hyllyistä löytymään, halutaan myydä mutta ei myydä, halutaan ostaa mutta ei osteta, on myynnissä mutta ei oo myynnissä ja kerrotaan mitä romuja vielä jätetään pölyttyyn hyllyyn koska 50v päästä niiden hinnalla saa vaan eläkkeellä paistatella etelässä. Ja siinä välissä haukutaan mini harrastajia köyhiksi ja miniä harrastus kohteena naurettavan halvaksi.(itsekin jokusen roposen erääseen yksilöön sijoittaneena) Luulenpa että kun täällä foorumilla tuo osto ja myynti osasto on ja siellä ei ole näkynyt kyseisiä romuja niin ketju on siis vain omien romujen esittelyyn ja ihmettelyyn. No pitääpä mennä kanssa kaiveleen talliin hyllyjä ja sen jälkeen poustaan niitä tänne...

  9. Nostellaas tää ylös niin tästä talveks korisarjaa askarteleen...

     

    Ja vaihtokin onnistuu, itellä ainakin tarvetta:

    -mk1 lasikuitu ovet, keula ja takaluukku

    -pleksilasit

    -mk3 lasikuitu ovet ja takaluukku

    -nelimäntäiset(alu)8.4 satulat

    -13x7/8 alut 1 sarja

    -mpi/spi tankki täydellisenä

    -8.4 vetarit 4kpl

    -8.4 alu vetolaipat

    -ehkä 1kpl 8.4 napoja mutta en nyt muista puolta

    -rc40 putkisto

    -sportpack levikkeet

    Kaikellaista muutakin mutta noi nyt tuli ekana mieleen ja numero näkyy yllä.

×
×
  • Luo uusi...