Jump to content

flyingfinn

Jäsenet
  • Viestit

    44
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit kirjoittanut flyingfinn

  1. Kannattaa Saksaa opetella vaikka Ebayn välityksellä, kun sieltä on yleensä paljon halvemmat postikulut. Niin Saksassa, kuin Englannissakin moni ei ilmoita postittavansa ulkomaille, mutta kysymällä on yleensä saatu asiat järjestymään.

  2. Ei pitäis vielä '89 autoon noita tarvita? Itse, kun '93 minin toin Irlannista niin katsastuksessa voivottelivat, kun Saksan rekkareissa ois niin paljon enemmän tietoja. :) Jos yhdenmukaisuus todistusta tarkoitat niin sen ne hommaavat konttorin kautta, kun maksaa jotain 100e tms. Muistaakseni '92 vuodesta pitää olla se katalysaattori ja päästöistä ollaan siksi tiukempia.

  3. Muutokselle ei ole mitään estettä ellei auton muutosprosentit ole ylittymässä. Siitä olen kuitenkin varma, että jotain muutosprosentteja katsastusmies sinne rekisteriotteeseeen lykkää ja näin autostasi tulee ns. "korinvaihto" ja tämä yleensä laskee myös auton myyntiarvoa.

     

    http://www.autowiki.fi/index.php/Muutosprosentit

     

    Esim. Toin Irlannista MB Viton ja jouduin vaihtamaan ajovalonumpioiden lasit heijastuspintojen muuttamiseksi. Tästä ilosta katsastusmies mätkäisi rekisteriotteeseen ajoneuvon muutosprosentiksi 1%. Ensin yritti laittaa enemmän (koko umpioista), mutta olin tosiaan vaihtanut pelkät ajovalojen lasit.

     

    Muuten RHD autojen kanssa ei tarvita mitään erityisselvityksiä. Tämän viimeisen tiedän siksi, kun meidän taloudessa niitä on jo kolme.  ::)

×
×
  • Luo uusi...