Jump to content

All4

Jäsenet
  • Viestit

    12
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit kirjoittanut All4

  1. 57 minuuttia sitten, karvalakki kirjoitti:

    Ihan ensimmäiseksi vikoodeissa pistää silmään tuo öljynpaineen ohjausventtiilin oikosulku positiiviseen. Itse en kyllä ottaisi öljynpaineiden suhteen mitään riskejä vaan tutkisin sen ihan ensimmäiseksi. 

    Seuraavan vikoodin perusteella taas näyttäisi, että joku laite estää auton "nukahtamisen", mikä kyllä selittää sen akun varaustilan laskemisen seosonnan aikana. En osaa tuon koodin perusteella päätellä mikä sen estää. Monissa bemareissa esim Comfort Access -ovenkahvat voivat aiheuttaa tällaista, kun kahvan sisään pääsee vettä ja ne alkavat oikutella, mutta vastaavia vikatiloja on varmasti paljon muitakin. Voisiko jopa tuo öljynpaineen ohjausventtiilin oikosulku aiheuttaa sen, en tiedä? Joku osajärjestelmä siellä näyttäisi jäävän hyrräämään, eikä nukahda, ja siksi akku tyhjenee seisonnan aikana.

    Tuon viimeisen vikakoodin veikkaisin olevan peruja jännitteen kyykkäämisestä.

    Ps. Akun vaihdon yhteydessä olisi myös hyvä kuitata akku vaihdetuksi, jos sitä ei ole tehty. Samalla pitäisi koodata uusi akun tyyppi/koko, jos uusi akku eroaa spekseiltään vanhasta. Ei se kyllä näitä ongelmia selitä.

    Ps2. Tuo keskinopeusnäyttö ja hurina ... mikä on keskinopeusnäyttö? Omat Minit ovat vanhempia ja niissä ei sellaista ole. Näissähän voi jäädä yhtä jos toista hurisemaan sammutuksen jälkeen, mutta auton pitäisi nukahtaa noin vartin kuluessa sammutuksesta, eikä sen jälkeen pitäisi jäädä kuin joitakin (kymmeniä) miiliampeereita ylläpitovirtoja jäljelle. Tuo hurina voi jotain selittää, jos se on ihan uusi ääni, mutta voi olla harmiton ja asiaankuuluvakin.

    On antanut noita koodeja jo aiemmin ja ei ole löytynyt googlesta järkevää selitystä noihin. Voisiko likaiset vanos sensorit aiheuttaa vaikkei niistä ole herjausta? Onko noita vikakoodeja mahdollista selvittää esim. Bmw huollossa. Ei ole noita Mini huoltoja ihan liiaksi asti täällä Pohjois-Suomessa..

    Juu, ja tuossa Countrymanissa on tosiaanki keskikonsolin isossa pyöreässä näyttöpaneelissa ulkokehällä liikkuva nopeusmittarin neula..😲

    Screenshot_20210215-132342.jpg

  2. 16 tuntia sitten, holkki kirjoitti:

    Latasitko uuden akun, asennuksen yhteydessä? ja jos latasit autossa kiinni ollessa, niin IBS: n kautta, ei suoraan akun navoista? Noi koodit näyttäis liittyvän mukavuuslaitteiden pois puottamiseen akun alentuneen suorituskyvyn johdosta, huutaa latausta akulle....

    Latasin kiinni ollessa ja Ctekin pikaliitin johtojen kautta jotka kiinni navoissa. Latasin ulkona pakkasessa, joten voi olla vajaa akkukin. Akku vaihdettu 2vkoa sitten ja koodattu vaihdon yhteydessä. Edellinen alkuperäinen akku antoi samoja ilmoituksia ja pudotteli esim. lämmityslaitteen puhaltimen pois käytöstä. Tuo ilmoitus tuli -20c parin tunnin seisonnan jälkeen. Oli kylläkin ajettu 25km ennen sitä. Näyttää lataavan ajon aikana 14.7v. Lueskelin tuolta Bmw foorumilta noita akku/ilmoitus ongelmia. Auton järjestelmä lataa tuota agm akkua ilmeisesti vain 80% asti. Pitääpä ladata akku lämpimässä ja tarkkailla hävittääkö virtaa jonnekkin ns. lepotilassa.

  3. Tuommoset sain kaivettua esiin: Engine oil pressure control, plausibility, static: Pressure too high Code:0033FD. Engine oil pump:Pressure too high Code. 003405.

    Ei ole palanut mikään varoitusvalo. Vaikuttaako millään tavalla käyttöön?. Merkkihuollossa haluaisivat vaihtaa öljypumpun solenoidiventtiilin ja kustannus olisi 700-800€..

     

     

                                                       

     

     

     

  4. Itellä menny nuo kaikki 40000-50000km välillä ja autolla ikää vajaa 3v. Alkaa tulla kalliiksi nuo rempat. Kytkin/vauhtipyörä/solenoidiventtiili 3000€. Korkeapainepumppu ja suuttimet vajaa 2000€. Bmw/Mini korvannut osista 50%. Eivät tunnusta tyyppivioiksi, vaikka netistä löytyy roppakaupalla vastaavia ongelmia.

    Auto on tosi kiva ja aivan loistava ajaa, mutta laatu sekä maahantuojan/valmistajan suhtautuminen ongelmiin on ala-arvoista.

×
×
  • Luo uusi...