Jump to content

Koopperi

Jäsenet
  • Viestit

    3
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Koopperi kaikki viestit

  1. Koopperi

    Miniä hankkimassa

    Jospa tänne löytäisi joku, joka osaisi kertoa vielä enemmän tuosta mk1 Cooper S:stä ja Cooperista sekä niiden eroista, luotettavuudesta, vioista ja muutenkin kokemuksiaan. :) Joo, minäkin pidän sellaisesta tukevan jämäkästä alustasta. Kuitenkin sillä tavalla, ettei mikään "kivireki" saisi olla. Eli, jos vaikka maantiellä on vähän epätasaisuuksia tai pieniä kuoppia niin ei tarvitsisi heti monta kymppiä pudottaa vauhtia eikä niihin hidastetöyssyihin tarvitsisi ihan ryömintävauhdilla kuitenkaan mennä. Noita maavaroja kun vielä etsin niin löysin, että esim. mk4 VW Golf Variantin maavara on (ainakin wikipedian mukaan) 110mm eli, jos Cooper S:n ja Cooperin maavara on sen 20-40mm enemmän niin eipä tuo paha ole. En sitten tiedä onko kuinka luotettava tuo wikipedian tieto tai pullottaako sieltä Golfin pohjasta jokin alempana kuin muu pohja, että mihin tuo 110mm on mitattu.
  2. Koopperi

    Miniä hankkimassa

    No ei kyllä pahalta kuulosta kulutuslukemat, päinvastoin. :) Olen siis hankkimassa mk1 Mini Cooperia tai Cooper S:ää. Ei taida ihan tuohon 10k € pintaan tai edes siihen 14k € ylärajaan saada mk2 Coopereita vielä? Omaa silmää myös miellyttää jostain syystä enemmän tuo mk1 eli ei sen puoleen haittaa. Sulla ilmeisesti mk2 Mini? Alustasta... Sullakin ilmeisesti käyttöautona Ässä Minisi eli ei ole liian kova käyttöautoon ja matka-ajoon? Tuskin valtavia jäykkyys ja mataluus eroja on, oli sitten mk1 Cooper S tai mk2 Cooper Clubman S? Vai onko? Vaihdelaatikoista... Joo, jossain törmäsin minäkin tuohon, että Cooper S:ien laatikot ois Getrakin tekemiä ja enimmäkseen 6-vaihteisia ja, että ne laatikkoviat vaivais enemmän 5-vaihteisia? = laatikkoviat vaivaisivat lähinnä perus-Coopereita, mutta eivät Cooper S:iä. Jos joku asiasta tietävä valaisisi asiaa? Entä muuten luotettavuus Cooper vs. Cooper S? Ikkunoista... Katoksen alla auto viettäis mulla aikaansa kotona, mutta töissä pitää jättää taivasalle eli jonkinasteinen jäätymisen mahdollisuus on. Tosin en ainakaan löytänyt paljoa tietoja mistään, että ihmisillä ois tämän kans ongelmia ollu, joten kaipa ne on ihan luotettavia systeemejä. Luulisi, että monet muutkin Minin omistajat joutuvat silloin tällöin taivasalla pitämään autojaan. Moottoreista... Niin huolto varmasti vaikuttaa eniten, mutta lähinnä tarkoitin, että onko ne normaalisti huollettuina lähempänä vanhojen diesel mersujen "ikuista" kestävyyttä vai vanhojen italoautojen kestävyyttä. :) Onko muuten kaikissa mk1 BMW Mineissä ketjulla jakopää?
  3. Moi vaan kaikille. Mahdollinen tuleva MINIsteri täällä kyselee neuvoja itseään viisaammilta. :) Etsin vastaavaa aihetta, mutta ei tuntunut löytyvän oikein sopivaa. Yksi oli tuossa, mutta koski alkuperäistä Miniä, joten sekin oli väärällä puolella. Jos tämmönen topicki on kuitenkin olemassa jossain piilossa niin sen kuin poistatte. Suunnittelen siis ostavani tulevaisuudessa 1. sukupolven "uuden" Mini Cooperin tai Cooper S:n. Siksi kysyisinkin neuvoja tietävämmiltä. Hintaluokka siinä 10k euron pintaan, maksimissaan 13-14k €. Olen etsinyt tietoja netistä suomalaisilta ja englannin kielisiltä sivuilta, mutta muutamaan kysymykseen on jääny vastaus saamatta: 1) Ainut suurempi ja kalliimpi vika näissä on ilmeisesti vaihdelaatikko? Mikä on se tarkka vuosi ja kuukausi, jonka jälkeen valmistetuissa vaihdelaatikko on lujempaa tekoa? 2) Karmittomissa ikkuinoissa on ilmeisesti ominaisuus, että ne laskeutuvat sentin verran aina avatessa / suljettaessa ovia? Pitääkö paikkansa? Miten varma systeemi kyseessä, toimivatko myös käytetyissä ja talvellakin? Vai pitääkö ikkunahissejä tai -moottoreita vaihdella usein? 3) Cooperin ja Cooper S:n erot? Hevosia ja vääntöä ahtimen takia enemmän S:ssä, mutta mitä muuta? Onko alustoissa tai jarruissa eroja? Ajomääräni vuodessa on noin 15tkm, josta noin 90 % matka-ajoa. Onko S:n alusta liian jäykkä ympärivuotiseen käyttöautoon? Joidenkin lähteiden mukaan molempien autojen maavara on 14,9cm ja toiset väittää, että tuon verran on Cooperissa ja S:ssä se ois 13,5cm. Kumpi on oikeassa? Muita eroja autojen välillä? Kumpaa suosittelette meikäläisen käyttöön? 4) Viat? Muut kuin vaihdelaatikko. Mitä yleisesti ja sitten taas onko näiden mallien välillä eroja luotettavuudessa? Onko ahtimeen luottamista, kuinka usein sitä on huollettava? Kestääkö koneet millälailla kilometrejä? 5) Varaosien saatavuus? Cooperiin ilmeisesti saa varaosia ihan kuin muihinkin normaaleihin käyttöautoihin. Entäs Ässään? Saako siihen tarvikeosia vai onko kaikki haettava merkkiliikkeestä? Onko yleiset käytössä kuluvat osat merkittävästi kalliimpia kuin normaaliin Cooperiin? 6) Käyttökulut muuten? Liikennevakuutuksessa näköjään ero alle 100€ per vuosi ja verossakin vain jokunen kymppi. Entä bensan kulutus? Nettiautosta löytyy lähinnä tehtaan ilmoittamia lukuja, pitävätkö paikkansa? Ja tosiaan ne yleiset varaosat, onko hinnoissa eroja? Muita mainitsemisen arvoisia asioita, kokemuksia yms.? Kiitokset vastaajille jo etukäteen. :)
×
×
  • Luo uusi...