Jump to content

Jorri

Jäsenet
  • Viestit

    17
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Jorri

  • Syntymäpäivä 06.03.1949

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Autotalli
    MB Gla 220 4veto vm 2014
    Morris Mini vm 1972
    VW golf 1,9 Tdi vm 2007
    2 kpl pappatunturi, vm 1974 ja 1976

Jorri's Achievements

  1. Minulta löytyy Loimaalta noin 20 v. vanhat hakkapeliitat 10" peltivanteilla. Kulutuspinta on kahdessa renkaassa lähes sakoilla ja yhdessä on vain n. 30% nastoja jäljellä. Satunnaiseen talviajoon renkaat kyllä riittänee. 100 € korvausta vastaan voin näistä luopua.
  2. Jorri

    jarrut hakusessa

    Ja tänään säätäminen lopulta palkittiin. Katsastusmies löi hyväksytty leiman papereihin. Kiitoksia hyvistä neuvoista, joita soveltaen homma onnistui !
  3. Jorri

    jarrut hakusessa

    Tuo teippihomma lähti alunperin siitä, että vanhanliiton autonasentaja neuvoi laittamaan kierteisiin kierroksen teippiä, joka samalla estää niitä ruostumasta kiinni. Neuvojahan olen saanut todella monenlaisia ja se on käynyt selväksi, että teipin laittaminen on yksi niistä huonoimmista. Pääsylinteri tuli Minitronilta samoin kuin jarrujen kaikki muut osat. Etupyörän liitosputket sekä takaletkuista takapyöriin menevät putket brittiosalta. (kuparia) Muut putket teetätin paikallisella autotarvikeliikkeella ja niihin liittyvät liitoksethan eivät ole vuotaneet. Jarrunesteen tihkumista ilmeni nimenomaan jarrusylintereiden liitoksesta. No toisenpuolen uudesta takasylinteristä tuli nesteet ulos, niin että ilmatessa rumpu oli aivan märkä. No nyt sekin sylinteri vaihtui ja pitää. Samoin uudesta pääsylinteristä tuli nestettä kumituttiin (pölysuojaan) Pääsylinterikin on vaihdettu toiseen, eikä tihkuta. Nyt teetätin varaosaliikkeellä vielä ne liitosputketkin käytttäen auton alkuperäisiä, vanhoja junttureita. Ja kas, kun todella vetää tiukkaan, vaikuttaa siltä, että nestettä ei tihku enää mistään. Jarrupolkimessa on tuntumaa, joskin ensimmäisellä polkaisulla painuu 2/3 pohjaan, toisella vain puoleenväliin. Tämä korjaantunee, kun saa kengät vielä lähemmäksi rumpuja, jotka nekin uudet, eivät tunnu olevan aivan pyöreitä. Toistaiseksi en ole aivan tyytyväinen tulokseen ja saattaa olla, että katsastusmies on samaa mieltä, joten jatkan vielä säätämistä, ennenkuin lähden konttorille esittelemään muuten hyvää lopputulosta. Tämän päivän ogelma varaosien suhteen on aivan varmasti se, että suurin osa, merkkiin kuin merkkiin, tehdään kiinassa tai muissa halvan tuotannon maissa. Laatu vaihtelee siinä määrin, ettei mistään voi olla varma. Itse yritän aina tarkistaa valmistusmaan ja maksan mielelläni pyydetyn hinnan, jos myyjältä saa edes jonkinlaisen vakuuden osan toimivuudesta ja varsinkin, jos osa on tehty jossain muualla kuin Kiinassa.
  4. Jorri

    jarrut hakusessa

    Kaikki osat on hankittu alan ehkä tunnetuimmasta liikkeestä. Jarrukengät, sylinterit jne. valmiiksi koottuna pakettina. Uusi pääsylinteri paikalleenlaittovalmiina. Sylintereille tulevat putket alkuperäisosina. Sehän tässä ihmetyttääkin todella, kun jarruputken kiinnitysperiaate on selvä ja yksinkertainen, ja tiiveys pitäisi syntyä kevyesti kiristämällä Näin ei vain tunnu tapahtuvan. Olen kahteen Citroeniin laittanut jarrut, eikä vastaavia ongelmia ole tullut eteen. Mutta kuten jo totesin, näkyviä vuotoja en enää pysty paikallistamaan. Ilmauskin on tehty takaa eteen ja myös toisinpäin oikeasta etupyörästä taakse, niinkuin korjausopas neuvoo tekemään. Auto on Loimaalla, eli tervetuloa ihmettelemään, jos jollakin on kulkua tänneppäin., Mariankatu 11, 0400 345657 Silläaikaa ilmailen jarruja ja raavin päätäni
  5. Jorri

    jarrut hakusessa

    Auto olisi katsastusta vaille valmis, eli -72 mallinen Morris Mini, jossa rumpujarrut kaikissa pyörissä. Aivan kaikki jarrujärjestelmän osat ovat uusia, mutta ei vaan tahdo jarrut löytyä. Erikoisesti jarruputkien yhdistäminen sylintereihin, niin etteivät liitokset vuoda, tuntui olevan ensin aivan ylivoimaista. Tiukkaan vääntämällä ja käyttämällä putkimiehen teippiä, liitokset on nyt tiiviitä Ei kastu nenäliina yhdessäkään liitoksessa. Mitenkähän homma olisi toiminut helpommin ? Järestelmä on ilmattu perinteisellä menetelmällä ja alipaneella. Kun jarrua painaa ensimmäisen kerran, poljin painuu pohjaan, jonka jälkeen varovasti pumpatessa on normaali jarruruntuma. Jos päästää polkimen takaisin aivan ylös, painuu poljin aivan pohjaan ja sitten kyllä toisella polkasulla taas on tuntumaa. - Onkohan tämä ihan normaalia uusilla kengillä. Ne kun eivät aivan tuntuisi olevan rumpujen muotoiset, joskin säädetty niin kiinni kuin mahdollista. - Onkohan ilmaus vielä kesken - Onko jossain kohtaa sittenkin vuoto, jota en vain havaitse ?
  6. Moottori toimii. Ongelmia oli kaksi: Ensiksikin hiilet oli aivan loppu. Tarvikehiilistä viilaamalla syntyi sopivat uudet hiilet. Ja kun johtojen oikea liitäntäjärjestys löytyi katkaisijan päässä, pyyhkijät heräsivät eloon. Tärkeää myös sen takia, että vilkkujen johdotus kulkee myös (sähkökaavionkin mukaan) pyyhkijän moottorin liittimen kautta.
  7. Ennenkuin aloin autoa purkamaan, noin puolitoista vuotta sitten, pyyhkijät toimivat. Siksi eniten epäilen omia kytkentöjäni. Ei auta kuin ottaa moottori irti ja yrittää testata sen toimivuutta antamalla sähköä suoraan suoneen. Ja uusihan on sitten aina uusi.
  8. Morris Minin, vuosimalli 1972 pyyhkijät eivät toimi, vaan virran kun laittaa päälle, sulake palaa. Mittarilla mitattuna virtajohdossa ei tunnu olevan vikaa, eikä myöskään moottorin pistokkeessa, mutta kun nämä yhdistää, maa kutsuu. Vaikuttaa siltä, että kaikki kolme moottoriin sisään menevää johtoa ovat yhteydessä toisiinsa=oikosulussa, vai liittyykö tämä jotenkin pyyhkimien pysäytykseen oikeaan asentoon. Vai onko johtojen kytkentä katkaisijalta hakusessa. Englanninkielisillä Mini harrastesivuilla on aiheesta keskutelua paljonkin, mutta homma ei itselleni aukea. Onko asiasta kokemusta/näkemystä, vai onko ainut vaihtoehto uusi moottori ?
  9. Jorri

    Kytkimen ilmaus

    Itseltäni löytyi hyllystä vanha "mittari" jolla imetään jäähdytysjärjestelmästä nestettä ja neula näyttää nesteen pakkaskestävyyden. Kumiletku sopi tasan työsylinterin ilmaruuviin. Kymmenkunta imaisua ja neste tuli ulos ilmaruuvista. Kytkin toimii nyt kuin junan vessa. Kiitoksia kaikista vinkeistä, jotka yhdistämällä ongelma ratkesi.
  10. Jorri

    Kytkimen ilmaus

    EI lähde neste nousemaan edes sen vertaa, että sitä tulisi kierteiden välistä. Onko ratkaisuna vain vakuumilla imeä ilmaruuvin kautta nesteet liikkeelle.
  11. Jorri

    Kytkimen ilmaus

    Nyt ei vaan tunnu onnistuvan -72 mallisen minin kytkimen ilmaus. Uusi pääsylinteri, uudet putket, uusi työsylinteri. Säiliön korkki auki, samoin työsylinterin ilmaruuvi. Kytkinpoljin alas ja hitaasti ylös. Usean toiston jälkeen mitään ei tapahdu, eli nyt on täysi black out. Kukahan osaa auttaa.
  12. Hei ! Vieläkö puristimen tarve on ajankohtainen. En ole tullut käyneeksi näilä sivuilla pitkään aikaan. Oma projekti kun on ollut tauolla. Kyseessä on Minitronilta hankittu yksinkertainen vastakierre puristin, jonka ostohinta oli 71,-€. plus postikulut. Aivan toimiva peli. Kerran käytetty. 50 € plus postikulut voisi olla sopiva hinta, joskin lainauskin onnistunee jos aikataulu sattuu kohdalle. Lahteen on aina silloin tällöin asioita.
  13. Jorri

    akkukaapeli

    Mikä mahtaa olla -72 mallisen minin akusta lähtevän pääkaapelin oikea mitoitus mm2
  14. Koska tätäkautta apua ei löytynyt, kaupasta puristimen sai ostaa. Pallojen asennukseen kului aikaa yhteensä 20 min. Myyn/lainaan eteenpäin, jos tarvetta on
  15. Löytyykö keneltään lainaksi työkalua, jolla saa puristettua jousituksen kumipalloja. Uudet on sen verran korkeat HI-Lo systeemin kanssa, ettei ihan kylmiltään vaihto onnistu. Tarve on Loimaalla.
×
×
  • Luo uusi...