Jump to content

Juibe

Jäsenet
  • Viestit

    21
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit kirjoittanut Juibe

  1. Kiitoksia vastauksista! Jep epäilinkin että täytyy laittaa tilaukseen semmoiset pidemmät alatukivarret. Alkuperäisiä ei tosiaan juurikaan säädetä ja renkaat on aika pahasti vinossa. Välyksestä sen verran että nuo puslat on hetki sitten vaihdettu uusiin kuten myös pallonivel. Lisäksi kaikki mahdolliset mutterit on kiristetty. :-?

  2. Nyt vedän todellisen noob kysymyksen. Tämä alittaa kaikki rimat.

     

    Mistä helekutista tiedän, että kumpi tasa- vai vaihtovirtalaturi autossa raksuttaa? Manuaali sanoo, että 850cc motissa voi olla kumpi vaan. Ei paljon auta.

     

    Samoin onko teillä tullut vastaan jännitteensäädintä, jossa ei ole säätöruuveja ollenkaan. Näyttää siltä, että sen säätäminen täytyy tehdä mekaanisesti vääntelemällä. Kovaa on elämä. ;D

  3. Mistä päin kannattaa lähteä tutkimaan ja hutkimaan kun 850 cc käynnistyy hitusen nuhaisesti? Starttia saa vääntää parikymmentä kertaa  ennen kuin herää ja sittenkin sammuilee vielä puolenkymmentä kertaa. Kärjet ja kondensaattori on vaihdettu ja sytytys on melekolailla paikallaan.

     

    Mitenkäs sitten kun latausvalo ei sammu ollenkaan, eli laturi ei ilmeisesti lataa. Onko laturi sökö vaiko jännitteensäädin vinksallaan?

  4. Lisää noob kysymyksiä. Mitä akkua suosittelette 1972 Miniin? Onko sillä mitään merkitystä kunhan sopii akkuplootaan ilman rautakankea? Entä mitkä ovat Minin akilleen kantapäitä katsastuksessa? Onko jotain sellaisia perusvikoja jotka ilman muuta kannattaa huomioida ennen kuin vie koirankopin syyniin?

  5. Kiitokset vastauksista. Eli mineraalia koneeseen ja vaihtoväli riittävän tiheäksi. Mini yksilömme on ollut samalla perheellä 30 vuotta ja sillä on ajettu paljon, mutta koneessa tuntuu silti olevan vielä puhtia. Öljyä kyllä näyttää tihkuvan hitusen läpi, mutta ei kuitenkaan kovin suuria määriä. Lienee aika normaalia ottaen huomioon moottorin iän.

  6. Moro foorumilaiset,

     

    Tietääkö kukaan onnistuuko ylätukivarren nylon kupin vaihtaminen ylätukivartta irroittamatta? Riittäisikö se, että kumielementin puristaa kasaan?

     

    Toisekseen olisiko jollain Treen seudulla kumielementin puristamiseen tarvittava erikoistyökalu? Lainaisin semmoisen pientä korvausta vastaan.

     

    Kiitokset!

×
×
  • Luo uusi...