Jump to content

Juibe

Jäsenet
  • Viestit

    21
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Juibe kaikki viestit

  1. Kiitos. Tuo näyttää juuri oikealta. Ehdimme haippaista IKH:sta Massey Fergusonin tasavirtalaturin joka on soppeli Miniin.
  2. Toistan, ostetaan hyväkuntoinen tasavirtalaturi!
  3. Morjes Tailke! Renkaat ovat vinossa niin, että edestäpäin kun katsoo niin eturenkaat muodostavat v:n, eli renkaat kuluvat ajossa pahasti ulkosyrjiltään. Laakeri pitäisi olla paikoillaan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta täytyy tosiaan käydä vielä noi pallonivelet läpi.
  4. Kiitoksia vastauksista! Jep epäilinkin että täytyy laittaa tilaukseen semmoiset pidemmät alatukivarret. Alkuperäisiä ei tosiaan juurikaan säädetä ja renkaat on aika pahasti vinossa. Välyksestä sen verran että nuo puslat on hetki sitten vaihdettu uusiin kuten myös pallonivel. Lisäksi kaikki mahdolliset mutterit on kiristetty. :-?
  5. Elikkäs, miten ja mistä säädetään -72 minissä etupyörien camber kulmaa? Olisiko alatukivarrella jotain merkitystä camberiin vai? Ja mistähän mahtaa johtua eturenkaan muutaman millin välys vaikka laakeri on vaihdettu uuteen? :o
  6. Juibe

    Ajovalot ei toimi

    Sieltähän se vika löytyi sitten maskin takana olevista liittimistä. ::)
  7. Juibe

    Ajovalot ei toimi

    70-lukuisen Minin parkkivalot ja pitkät pelaa mutta ajovalot ei. Polttimot ja sulakkeet vaihdettu mutta ei sano mitään. Mitähän seuraavaksi?
  8. Tämän ei pitäisi olla mahdoton tehtävä. Oma osaaminen vaan ei riitä jarrujen viimeistelyyn. Kiitos vastauksesta!
  9. Löytyykö Tampereen ympäristöstä korjaamoa/ tekijämiestä, joka tuntee vanhemman Minin tekniikkaa ja erityisesti jarrujuttuja? Vinkkejä...
  10. Juibe

    Re: jarrut kateissa

    Sama robleema täällä. Vaihdoin vasemman etujarruputken. Jarruja ei enää meinaa löytää millään. Ilmaus ei auta. Tarviiko 850 kuutioinen edes jarruja? En usko... :-/
  11. Ostataan ehjä/ uusi virranjakajan 25D alipainesäädin ja tuliterä puola. soita tai viestitä hinta ja kunto: 0505299554
  12. Juibe

    Käynnistelyä ja latailua

    Nyt vedän todellisen noob kysymyksen. Tämä alittaa kaikki rimat. Mistä helekutista tiedän, että kumpi tasa- vai vaihtovirtalaturi autossa raksuttaa? Manuaali sanoo, että 850cc motissa voi olla kumpi vaan. Ei paljon auta. Samoin onko teillä tullut vastaan jännitteensäädintä, jossa ei ole säätöruuveja ollenkaan. Näyttää siltä, että sen säätäminen täytyy tehdä mekaanisesti vääntelemällä. Kovaa on elämä. ;D
  13. Juibe

    Käynnistelyä ja latailua

    Bensa on tosiaan 6kk vanhaa. Täytyy kokeilla tuoreempaa tavaraa. Tuleeko mieleen muita nuhaisen startin mahdollisia syitä?
  14. Mistä päin kannattaa lähteä tutkimaan ja hutkimaan kun 850 cc käynnistyy hitusen nuhaisesti? Starttia saa vääntää parikymmentä kertaa ennen kuin herää ja sittenkin sammuilee vielä puolenkymmentä kertaa. Kärjet ja kondensaattori on vaihdettu ja sytytys on melekolailla paikallaan. Mitenkäs sitten kun latausvalo ei sammu ollenkaan, eli laturi ei ilmeisesti lataa. Onko laturi sökö vaiko jännitteensäädin vinksallaan?
  15. Juibe

    Akku ja muuta

    Lisää noob kysymyksiä. Mitä akkua suosittelette 1972 Miniin? Onko sillä mitään merkitystä kunhan sopii akkuplootaan ilman rautakankea? Entä mitkä ovat Minin akilleen kantapäitä katsastuksessa? Onko jotain sellaisia perusvikoja jotka ilman muuta kannattaa huomioida ennen kuin vie koirankopin syyniin?
  16. Juibe

    Öljyä, mutta mitä

    Mukava kuulla laajemmaltikin aiheesta, jotta oppii taas jotain.
  17. Juibe

    Öljyä, mutta mitä

    Kiitokset vastauksista. Eli mineraalia koneeseen ja vaihtoväli riittävän tiheäksi. Mini yksilömme on ollut samalla perheellä 30 vuotta ja sillä on ajettu paljon, mutta koneessa tuntuu silti olevan vielä puhtia. Öljyä kyllä näyttää tihkuvan hitusen läpi, mutta ei kuitenkaan kovin suuria määriä. Lienee aika normaalia ottaen huomioon moottorin iän.
  18. Aloittelija kysymys taas, Mitä öljyä suosittelette kesäkäyttöön 850cc moottorille? Mikäs öljy sopii kaasariin laitettavaksi? Entä 1-piirisen jarru- ja kytkinnesteet? Kiitokset vastauksista.
  19. Kiitokset vastauksista. Hyvä ettei tarvi koko hässäkkä purkaa.
  20. Moro foorumilaiset, Tietääkö kukaan onnistuuko ylätukivarren nylon kupin vaihtaminen ylätukivartta irroittamatta? Riittäisikö se, että kumielementin puristaa kasaan? Toisekseen olisiko jollain Treen seudulla kumielementin puristamiseen tarvittava erikoistyökalu? Lainaisin semmoisen pientä korvausta vastaan. Kiitokset!
×
×
  • Luo uusi...