Jump to content

OJO

Jäsenet
  • Viestit

    14
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä OJO

  • Syntymäpäivä 02.02.1985

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Sijainti
    Tampere
  • Autotalli
    Morris Mini 850 1967

OJO's Achievements

  1. Elikkäs olisi hakusessa otsikon mukainen Austin- tai Morris Mini Mk1. Laittamista saa muuten olla, mutta kori saisi olla hyvässä kunnossa. Aleksi Ojala Yhteydenotot: yv tai sähköposti: ojala.aleksi@gmail.com
  2. OJO

    850 Minin kanssa ongelmia...

    Mini kunnossa... Kannen plaanaus auttoi :) Nähtävästi fiksuin tapa olikin vetää venttiilikoneisto ensin kiinni kanteen ja vasta sitten alkaa kiristämään kannenpultteja järjestyksessä...
  3. OJO

    850 Minin kanssa ongelmia...

    Joo taitaa vuodet olleet tehneet tehtävänsä laatikolle ja siksi noin löysän tuntunen. Vaihteet kuitenkin menevät hyvin sisään, joten siltä osin kunnossa :) Muutama viesti sitten kerroinkin tuosta veden tihkumisesta kannentiivisteen välistä. Eilen vaihdoin vesien tilalle glykoliseoksen ja hetken käytön jälkeen alkoi jäähdyttäjästä kuohuamaan -> kannentiiviste vuosi. En keksi vuotamiselle mitään muuta syytä, kuin jonkin oman mokan kannen kiristämisessä. Kansi menee tänään plaanattavaksi, joten katsotaan sitten miten käy ja pysyykö nesteet sisällä. Oletteko muuten tehneet kannen pulteille uusintakiristyksen ensimmäisen lämpimäksi käytön jälkeen??
  4. OJO

    850 Minin kanssa ongelmia...

    Osaisiko joku kuvailla millainen tuntuma tollaisessa Magic wand- tyylisessä vaihdekepissä pitäisi olla. Itsellä vaihteet löytyvät kyllä hyvin, mutta itse keppi on aika löysän oloinen. Saako sitä kiristettyä siellä alapäässä olevasta ruuvista, joka tulee siihen pallossa olevaan hahloon?
  5. OJO

    850 Minin kanssa ongelmia...

    Imuvuotohan se paljastui syyksi :) Laitoin yhden lisätiivisteen kaasarin ja imusarjan väliin, ja kaasari kunnolla kiinni niin johan alko Mini pelaamaan :) Kaasuvaijeri vaan inhottavasti jättää välillä kaasua hieman päälle. Ihmeen pitkä vaijeri, jonka tilasin Minitronilta ??? Pitää laittaa aikamoiselle mutkalle konetilaan. Aikaisempi poikki mennyt oli nimittäin miltei puolet lyhempi.
  6. OJO

    850 Minin kanssa ongelmia...

    On öljyt. Kuinkas paljon sitä siellä pitäis olla? Käynti kyllä tasottui kun kone lämpeni. Voisko olla vaikutusta kun laitoin öljyt tyhjään kaasariin puolta tuntia ennen koneen käynnistystä??
  7. OJO

    850 Minin kanssa ongelmia...

    Noniin eilen sain Minin käyntiin. Vesivuoto lakkasi, mutta katsotaan tänään oliko se pelkästään koneen lämpenemisen ansiosta... Käynti heijasi(vähän kuin olisi kaasua antanu pedalia pumpaten), joten voisiko jossain olla sitten imuvuoto? Vai mistä olisi kyse? Kun sitten antoi kaasua tasaisesti, niin kone vastasi kyllä ihan kunnolla. Mistä lähteä pulmaa ratkaisemaan? Sytkä ja kaasutin pitää kyllä vielä säätää, kun ovat irti olleet.
  8. OJO

    850 Minin kanssa ongelmia...

    Joo pitää tarkastaa ja vaihtaa nesteet, kahtoo sit vuotaako vettä vielä. Tuo kytkinhomma on kyllä ihmeellinen, kun kaikki tiivistepinnat on putkissa hyvännäköset, mutta silti tihkuu. Voiskohan olla et tuossa uudessa metalliputkessa on se tiivistävän pinnan kulma jotenkin väärä, että sitten sen takia vuotais... Niin ja kaiken lisäks motonetistä ostettu pakoputki ei sopinut kunnolla paikalleen, kun ottaa vetoniveleen kiinni. Vertasin vanhaan putkeen, niin siinähän oli yksi ylimääräinen taivutus juuri ennen pakosarjaa :) Pitää hieman koittaa taivuttaa sitä, jos se sit vaikka antautuis paikalleen :)
  9. Alkaa olemaan toi kasipuolikkaan kone ny läjässä ja laitoin öljyt ja vedet sisään. No huomasin sitten, että kannentiivisteen välistä tihkui vettä. Laskin vedet pois ja kokeilin kannen pultit läpi. Nähtävästi momenttiavaimessa ollut jotain häikkää kun melkein kaikki pultit oli selvästi löysällä. Kannattaako ny kokeilla konetta käyntiin, ku ei tiedä mihin ne vedet ehti valua?? Toinen ongelma on kytkimen työsylinterille menevän metalliputken liitoksen kanssa.Tihkuu nestettä siitä metalliputken ja työsylinterin kumiletkun välisestä liitoksesta. Onko muilla ollut ongelmia noiden putkien kanssa? Kaikki osat on uusia. Oisko mitään vinkkejä?
  10. Löytyisikö joltain ehjää rattiputken muovisuojusta Mk1 Miniin? Iteltä näyttää olevan se alemman puoleinen osa halki monesta kohtaa...
  11. Kiitos asiantuntevasta vastauksesta :) Pitää kysellä tuota Pale Graytä... Ajattelin uusia myös Miniin matot vanhojen kuluneiden tilalle. Onko kokemuksia esim. Minisparesista tilatuista matoista, mikä sävy sopisi parhaiten tuohon Porchelain Green sisustaan? Joku harmaa varmaankin??
  12. Elikkä löytyisikö joltain hyväkuntoinen kromimaski Mk1 Morris Miniin? Omassa on ruoste tehnyt tehtävänsä...
  13. Purin tuossa sisustan Ministä poies, ja ajattelin tilata Englannista(www.newtoncomm.co.uk) uudet koelaudan verhoilut. Autossa on verhoilun värinä Porchelain Green, mutta katon ja koelaudan verhoilut ovat vaaleat. Nähtävästi ne ovat kyllä alkuperäiset, mutta osaisiko joku kertoa mikähän niiden värityksen nimi on. Tuolla Englannissa myyvät kyllä verhoiluja Porscelain Greeninä, mutta ainut vaalea on siellä Grey Headlining. Tietäisin siten mitä sieltä tilata, jotta saisin alkuperäisen ulkonäon säilytettyä :)
×
×
  • Luo uusi...