Jump to content

Olli_

Jäsenet
  • Viestit

    3
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Olli_ kaikki viestit

  1. Olli_

    Eaton M45 huolto

    Kiitos taas hyvistä vinkeistä. Sellainen asia vielä kiinnostaa, että miten näistä ahtimista saa irroitettua oikeaoppisesti tuon hihnapyörän? Tarkoitus olisi miettiä mahdollisuuksia saada asennettua tähän ahtimeen jonkinlainen magneettikytkin hihnapyörään tai korvata pyörä kytkimellä varustetulla.
  2. Olli_

    Eaton M45 huolto

    Tämä ongelma "ratkesikin" jo tavallaan. erän harrastaja sanoi, että tuo voi aiheutua liian kireälle vedetystä hihnasta tai epätasaisesti kiristetystä hihnasta. Jostain tämän tyylisestä se tässä minun autossa johtuikin todennäköisesti, koska kun purin rojut kertaalleen pois ja kiristin hihnan hieman varovaisemmin / tasaisemmin, niin ääni loppui täysin. Omassa autossa on hihnan molemmilla puolilla epäkesko kiristinrulla ja silloin kun kolina ilmestyi, vedin toisen rullan käsin tiukemmalle, mutta toisen rullan väänsin rengasraudalla oikein kunnolla tiukkaan ja tämä ilmeisesti väänsi ahtimen akselia epätasaisesti ja veti kaikki "välykset" toiseen laitaan, josta ääni johtui. Itse ahdin näyttää mielestäni juuri Mini Copper S:n ahtimelta, jolla on ajettu vain muutama tuhat km, joten sen puoleen ahtimen pitäisikin olla kunnossa. Ahdin näyttää siis tältä (http://www.alfa145.com/upload/Eaton%20M45_5.jpg), mutta tuo vesipumpunpyörittimen sisältävä koppa on poistettu ja tilalle tehty erillinen imusuppilo. Ehdin tuossa jo katsella hieman huoltoa varten juttuja netistä ja löysin mm. seuraavat: http://www.kwikphyx.com/categories/Auto ... ni-Cooper/ http://www.ebay.com/itm/Eaton-M45-Super ... _500wt_949 http://www.ebay.com/itm/SUPERCHARGER-RE ... 1348wt_702 Käyvätkö nuo sarjat tähän ahtimeen ja mikä ahtimen tarkka tyyppi on? Miten / mistä öljyt tarkistetaan tässä ahtimesta? En ole noita tarkastanut, mutta jos tarkistus / vaihto onnistuisi ilman ahtimen irroittamista, niin voisin tehdä sen varmuuden vuoksi.
  3. Olli_

    Eaton M45 huolto

    Omassa autossa on siis tuollainen oletettavasti mini cooper s:n Eston M45 mekaaninen ahdin, jollainen näkyy esim täällä: http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=64 Nyt ahdin alkoi pitämään erikoista rallatusta/rohinaa/kolinaa koneen käydessä ja pelkään. että laakerit tmv. ovat entiset ahtimesta. Nyt haluaisinkin tietoa ahtimen tarkasta tyypistä ja siitä miten ahtimen voi itse talliolosuhteissa huoltaa? Ebaysta saa erilaisia rebuild-sarjoja näihin, mutta onko ihmisillä näistä kokemuksia? Kaikki tieto vian selvitykseen ja huoltoon koskien on tervetullutta.
×
×
  • Luo uusi...