Jump to content

CooperAce

Jäsenet
  • Viestit

    33
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit kirjoittanut CooperAce

  1. Muutama kommentti näihin...

     

    Auto on vm.2002 ja öljyä menee minusta aivan liikaa. Kuukausi oston jälkeen katsoin ensimmäisen kerran öljyt ja tikkuhan oli kuiva, ei naisena tullut mieleen katsoa öljyjä juuri liikkeestä ostetusta autosta. Vein uuden rakkaani takaisin liikkeeseen, kun se hävitti sinne laittamani litran öljyä 500 km:llä. He vaihtoivat öljyt ja suodattimen sekä pesivät moottorin, ei kuulemma vuotoa. Käskivät seurata...Nyt öljynkulutus on 1/2 litraa /3000km, joka liikkeen mukaan AIVAN normaali! He sanoivat ,että pitäisi hyväksyä jopa litran kulutus tuhannelle!!!! >:(

     

    Mulla kuluttaa -06 Cooper S noin 0.5l 6-7tkm, kulutus näyttää kasvavan kun huolto lähestyy, eli ilmeisesti öljyn ominaisuuksien heikkeneminen vaikuttaa asiaan, ajotyyli on pysynyt samana. Öljymä Castrol longlife edge 0w-40.

     

    Tuulilasi ei kestä mitään, iskemiä tullut parissa kuukaudessa 6.

     

    Tämä on aivan totta, varsinkin jos ajaa moottoritietä. Alle 6kk vanha lasi näyttää siltä kuin siihen olisi ammuttu haulikolla.

     

    Muuten Mini on niin ihana ajaa, pidän erityisesti sen jäykkyydestä ja jämäkkyydestä. Se on niin näppärä Helsinki-auto vaikkakin kulutus on mun ajotyylillä 10litraa/100km.

     

    Tuo kulutus täytyy olla kaupunkipainotteiselle ajolle. Ässä kuluttaa ~9-9.5l/100km kesänopeuksilla sekalaisessa ajossa.

  2. Huomasin viime automaattipesun jälkeen, että molemmissa takavaloissa näytti olevan hieman kosteutta. Nyt se näyttää olevan jäänyt sinne sitten ihan pidemmäksi aikaa eli huurassa ovat vieläkin. Onko muilla ilmennyt vastaavaa? Mitenhän tuotakin vaatisi korjattavaksi :P.

     

    Cooper S R53 -06

  3. En kyllä pitäisi noita harmeja vielä pahoina tai määrällisesti paljona, kannattaa varautua että niitä tulee vielä lisää :o. Tai voihan olla, että R53 verrattuna joitakin ikävyyksiä olisi korjattu. Omassa on kyllä reilun 2 vuoden aikana ollut melko paljon pientä riesaa, tosin ei mitään OIKEASTI ajoa haittaavaa  ;).

  4. Oman -05 cabrio ässän ajotietokone näyttää 8.6L keskikulutusta, abaut puolet kaupunkipyöritystä ja toinen puoli maantieajoa. Jotenkin vaan tuntuu että toi ajotietokoneen lukema on jonkinverran alakanttiin. Pitäis varmaan joskus laskeskella todellista kulutusta.

     

    Joo, se näyttää noin 0.3 - 0.4L alakanttiin renkaista riippuen. Omassa nyt pakkasten aikaan kulutus näyttää oleva 9.4L vaikka suurin osa ajosta on motaria >100kmh...raskas jalka...

  5. Jonkin verran tullut seurattua; kesällä keskimäärin 8-8.5 sekalaisessa ajossa, runsas kaupunkiajo nostaa kulutusta 9l tuntumaan tai ylikin...maantiellä pääsee kesällä 7:lla alkaviin lukemiin melko helposti.

     

    Nyt alkutalvesta ajotietokone on näyttänyt lukemia 9litran tuntumaan (9.0 tällä hetkellä), sen ilmoittamat arvot eroavat n. -3dl tankkauksesta lasketusta. Tuo 9 litraa sisältä 60% moottoritietä, 20% taajamaa ja loput puhdasta kaupunkiajoa.

     

    Ääripäät ovat olleet ajotietokoneen ilmoittamat 6.6l (90km/h maantieajoa) ja 11.3l/100km 05/06 talven pakkasilla.

     

    S:n kulutus vastannee 2.0 vapari keskiluokan perheautoa pl. uusimmat Bemut(ks esim 120i !) tai FSI VW:t.

     

    Loppuun voi todeta, että S:llä on välillä melko hankala ajaa rauhallisesti  ;).

  6. Ensinnäkin otan osaa kaikkien vaihteistotuhosta kärsineiden puolesta :'(...mutta miten lieneekään S:n tapauksessa, eli onko vaihteistoja paukkunut myös niistä? Muistelen, että TomiT:llä paukahti vaihteisto kohtuu tuoreesta S:stä? Liekö perus-Cooperin loota Tritech:kin käsialaa, kuten koko motti R50-53 korisissa. Ainakin uudemmissa R53:ssa (S) sehän on Getragin tekemä, joten tuskin mikään ihan susi. Mikä lie vaihteisto on sitten tässä aivan uudessa Minissä jokin Peugeot-BMW yhteistyön hedelmä  ;).

     

    ps. pitäisi varmaan vaihdattaa liemet sinne laatikkoon kohta puolin, kun ajomäärä on jo 56tkm ja öljytilavuushan on tosi pieni ~2litraa...

  7. Paikkamaalasin juuri n.25 kiveniskemää keulasta (vuoden saldo)  :(. Toki tulee aika paljon ajettu moottoritiellä, mutta silti maalipinta vaikuttaa varsin heikolta. Väri on Astro Black Metallic.

     

    Onko muilla vastaavia kokemuksia?

     

     

    Btw, en ole perässä roikkuja, aina ohi kun on mahdollista  8-)

     

     

    Olisikohan tuosta apua;

     

    http://www.sgs.se/index.php?page=ventur ... 20s%20(01-)/

     

    Mini Cooper S hood package 207,40e (sis. Light Package)

  8. Itse ostin täksi kesäksi Kumhon Ecsta KH11 -renkaat. Koko niissä 205/45/17. Vanteina mulla on 17" Minin alkuperäiset S-Spoket.

    Noista renkaista sen verran että ne on selkeesti tehty pikkasen urheilullisempaan ajoon... Hieman äänekkäämmät ja uraherkemmät kuin perus "läpsyttimet", mutta pitoa ja jämäkkyyttä mielestäni hyvin.

    Mun mielestäni sen luonteiset renkaat kun Miniin pitääkin olla. Eli selkeesti urheilulliseen ajoon. Hinta noilla oli muistaakseni jotai

    340e paikkeilla, eli ei hirveen pahat.

     

    Alla vielä linkki valmistajan sivuille jos jotakuta kiinnostaa.

    http://www.kumhotire.com/tire/tire_deta ... prdt_id=21

     

    mistäs nuo saa noin edukkaasti? Omassani on BfGoodrich g-force Profilerit samassa koossa joista ei ole muuta pahaa sanottavaa kuin hinta ~600e  :P.

  9. Eli -06 Cooper S kyseessä, tällaisia "omininaisuuksia" on tullut laitettua merkille;

     

    - lasinpesuri ei saa vettä kunnolla tuulilasille moottoritienopeuksissa (suuttimen säätö ei auta, koska paine ei vain riitä  :-?)

    - jos etuistuimen korkeussäätö on min-max välimaastossa, istuimeen tulee välys, jonka huomaa parhaiten tiukassa jarrutuksessa, kun penkki liikkuu eteen ja ylös ja sitten palautuu takaisin (välys ei ole kovin iso, ehkä pari-kolme senttiä)

     

     

    Jos jollakulla on samanlaisia havaintoja, niin kertokoon ihmeessä  :o.

     

    Seuraavassa huollossa pitää kyllä mainita näistä...

  10. Ei kellään sattus oleen kuvia mis on noi etu ja taka roiskeläpät asennettu? näkis vähän miltä näyttää..  ;)

     

    Moikka, tässä mun auton kuvia galleriassa, vähän huonosti näkyy, mutta kuitenkin...

     

    etuläpät tässä http://www.mini2-finn.com/gallery/jasen/JP_2

    takalapät tässä http://www.mini2-finn.com/gallery/jasen/JP_4

     

    Ei noista nyt kyllä kauheasti hyötyä ole ollut, mutta toisaalta ei haittaakaan.

     

    t. JP

     

    Osaatko sanoa etuläppien hintaa? Miten ne tulee kiinni?

  11.  

    Uspartsista halvat autogaugen lelut. Ainakin itselläni toimii ihan hyvin.. tarkkuudesta ei tietoa mutta näyttää aika samaa mitä on muut samoilla modeilla saanut aikaiseksi...

     

    Ei ole paha homma, t-liitin alipaineletkuun ja letku kabiiniin, kiinnitykseen pitää käyttää vähän luovuutta. Scooper laitto nippusiteillä ja minä kulmaraudalla  ;D

     

    .silli

     

    No autogaugen mittaria kattelinkin itekin, sitä smoke-sarjaa lähinnä http://www.autogauge.com.tw/web/product ... -BAR.S.gif

     

    Mites siihen alipaineletkuun pääsee käsiksi, joutuuko edellä mainitut IC:n ja ilmansuodatinkotelon irroittamaan? Ainakaan mitään letkuja ei ole näkösällä kun yritin tähystellä mottia.

     

    Tuo kiinnitys on hieman ongelma...letkut ja johdot pitäisi kuitenkin saa pois näkyvistä...

     

    Paljonko se muuten teillä liikahtaa, eikö vakiopaineet ole 0.8 bar luokkaa?

  12. Haen US-Partsista ahtopainemittarit minulle ja scooperille (á 25 euroa asennuskuppeineen), jos hiffekin sellaisen haluaa niin voin napata samalla...

    .silli

     

    Olisin utelias tietämään millaiset mittarit asensitte ja miten kiinnitys hoidettiin?

     

    TomiT:

    Ja vielä piti kysymäni että mihin letkuun/piuhaan se ahtopainemittari liitetään, ja mistä veditte reitin ohjaamoon?

     

    Samat sanat eli onko tuo asennus paha homma...?

  13. parempi myöhään kuin... no nyt on, tänään vaihdettiin. ja nyyh että riepoo näin talven jälkeen tarkastella vaurioita... tuulilasissa kiveniskemä :( katossa naarmu >:( ja mitä vielä löytyykään... pesin, imuroin ja putsasin 3 tuntia, enkä tullu kun hieman hyvälle tuulelle ???

     

    Yep, jälkiä havaittu myös täällä maalipinnassa...ainakin viisi kunnon kiveniskemää ja yksi 5cm pitkä naarmu konepellissä...kyllä harmittaa...naarmu näyttäisi ulottuvan pohjamaaliin asti. Lieko Minissä hieman ohut tuo maalipinta...?

  14. Toisaalta, jos on avoimia reittejä koteloiden sisään, niin kannattaa kyllä nekin suojata. Koteloiden sisäpuolta ei taideta maalata, joten siellä on suojana "pelkkä" galvanointi, joka ennenpitkää liukenee pois sadevesien happojen ja maantiesuolan vaikutuksesta. Maalit + galvanointi kestää liuotusta paremmin ja kaikki kestää paremmin, jos päälle laitetaan mekaanista kulutusta kestävä massaus (jonka alla vielä jonkin hyvin ohuella liuotinaineella ruiskutettu ruosteenesto)... Täyssuojaus kestää vuosia pienillä paikkauksilla ja tarkastuksilla.

     

    Oot täysin oikeassa tässä. Ero tulee siinä, että alusta (ml palkit jne) saa hyvät alut ruosteelle jo muutamassa vuodessa, kun taas kotelot alkavat näkyä sitten pitemmässä juoksussa ~10v. Moniko meistä aikoo ajaa VARMASTI samalla autolla niin kauan? Veikkaan kuitenkin, että vaikka jättäisi kotelosuojauksen kokonaan pois, niin suojauksen hinta ei kuitenkaan putoa kovin kriittisesti...

  15. Ne suojathan suojaa mekaaniselta kulutukselta. Galvanoitu ja maalattu pelti taitaa säilyä maalinkin osalta täysin ehjänä, jos edessä on suojaa. Jos taas lumi, vesi, hiekka,... pääsee lentämään ajossa vauhdilla johonkin, niin tuollainen rasitus ennenpitkää puhkaisee maalin ja kuluttaa galvanoinnin. Eikös MINIt oon 100% galvanoitua peltiä? No, oli miten oli, niin suojat auttaa aika paljon. Kuumiin kohtiin (pakoputken lähelle tms.) ei varmaan kannata laittaa sen enempää öljyä kuin muitakaan suoja-aineita. Pakoputken ympärillä tarttee vain suojaa, ettei putki, saatikka vieressä oleva pohja, kulu puhki  mekaanisen rasituksen vuoksi - paikat pysyy varmasti kuivana noilla alueilla.

     

    Ite näkisin juuri alustan suojaamisen tärkeänä, siis mekaaniselta kulumiselta, en niinkään koteloiden ja luukkujen.

     

    Vaikka se alusta onkin suojattu muovisilla suojilla, niin hyvin usein niiden suojien alla onkin sitten vain pohjamaalattu pelti, sinkitty tosin. Pohjamaalausta on tosin melko ohut kerros ja joskus jopa hyvin epätasainen. Varmasti siellä on kohtia, joita ei ole kunnolla suojattu/maalattu.

     

    Ehkä olisikin järkevintä suojauttaa pelkästään se alusta. Täältä löytyy sitten Minin Dinol-käsittelyn suojauskartta .pdf:nä, jos jotakuta kiinnostaa.

     

    Tuolta ruotsalaisesta tutkimuksesta löytyy myös Minin suojauksen arvointi;

    http://www.vibilagare.se/rostregistret.asp

     

    Ruotsia taitavat voivat sitten suomentaa tuloksen tänne palstallekkin  ;).

     

    Tuosta öljyämisestä sen verran, että ehkä sillä voi parhaiten hidastaa jo alkanutta ruostumista jos sen saa jollakin keinoin pysymän kohteessa, mutta mihinkään uuteen autoon se ei kyllä sovi. Nykyään kun on kehitetty paljon parempiakin aineita.

  16. Tossa pytingissä johon soittelin, antoivat hinnaksi 480 eur. Kalliilta tuntui minusta sekin.

     

    Minkälainen käsittely oli kyseessä? Itse en aio teettää muualla kuin SFS-sertifioidussa suojaamossa. Paikallinen jälleenmyyjä myös kehotti teettämään suojauksen vain ko puljussa.

  17. Kyselin Minin ruostesuojauksesta täältä Oulusta ja ei siinä tosiaan helmoja irrotella (olivat suojanneet aiemminkin Minejä). Lisäksi takaluukun verhoilu irrotetaan, takavalot ja alustasta neljästä  kohdasta puretaan jotain (mulla on muuten se suojauskartta). Minkälaisia tarjouksia olette saaneet? Täällä näyttäisi olevan hintakartelli ~550e...kyseessä siis Dinitrol käsittely, ei mikään tehtaan lisäturvakäsittely vaan se "toisiks paras"...

  18. Ei taida olla talviautoilussa millään tavalla harvinaista, että sisätilan verhoilut (MINIn tapauksessa muovipaneelit) alkavat resonoida/rämistä. Toki en väitä, että ne olisivat vain hyväksyttävä.

    Myös kolinaa saattanee aiheuttaa takapenkkien lukitukset/lukot. Itse laitoin ihan vain teippiä siihen metallilenkkiin, johon takapenkki lukittuu. Ja sitten vielä penkin selkänojan ja rungon väliin jotain kiilaksi, että välys poistuu.

     

    Kiitti vinkistä! Pitääpä tarkistaa tuo. Tutkiskelin vastikään niitä muoviverhouksia takapenkin sivustoill,a kun yritin löytää kolinan syytä ja näyttäisi, että toisen puolen verhoukset on aika vauhdilla kasattu, verhouksien saumat irvistävät melko rumasti :P. No mitä voi odottaa kun auto kasataan siellä enklannissa ;-).

×
×
  • Luo uusi...