Jump to content

Jussi

Jäsenet
  • Viestit

    48
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit kirjoittanut Jussi

  1. Oma autoni on -09 MCS, viime talvena takajarrut jäätyi "pohjaan" elikä yksi takarengas oli lukossa vähän väliä, "vikavalot" mittaristossa huusi jne.. jarrut "puhdistettiin/kuivattiin/avattiin" ja sitten ne toimi taas lopputalven hyvin.. Nyt ensi lumet ja sama vika.. Onkos muilla ollut vastavaa? Renkaat ovat 215/X/17 jos asialla on merkitystä..

     

    -Jussi

  2. No tuota, jos autosi on r56(uudempaa) mallia ja vakio alustalla niin pitäisi mahtua, itsellä 215/45/17 talveirenkaina.. MUTTA aina kun mennään vakio koon yli auton ajettavuus ja hallittavuus huononee, olkoon kuinka kivan näköiset ku on "leveet" renkaat mutta perseestä niillä on tuolla ajella, oli oikeeta kokoa vain alle jos nauttii ajamisesta..

     

    -Jussi

     

    215/40/18 korkeus on 86 ja 225/45/17 on 101.25 kumen osuus siis...

     

    Tuuma 2.56cm noin /2 = 1.28 Joten 225/45/17 ovat isommat...

  3. No niin. Nyt kävi näin. Hinausauto haki auton illalla 8 aikaa ja lähti kohti oulua. Huomenna/Ma selvinnee mikä autossa on, ja mitä sille tehdään.

     

    15012009001nk5.th.jpg

     

    Siinä se lähtee lavetilla..

     

     

    Noh yritettiin käynnistää ennen hinausta mutta tuli niin perkuleesti mustaa savua ja ei pysyny käynnissä ilman kaasua...

     

    Semmosta tänään.. Tiedotteen lisää..

     

    Jos kukaan osaa kerta mihin savu/huono käynti viittaa, olisin kiitollinen. Jotain semmosta kuulin että 1 pytty ei kävisi kunnolla mikä päästänyt bensaa putkeen ja rikkonut turbon siiven..

     

     

    -Jussi

  4. No niin, 150km takana. Valo alkoi palaa jatkuvasti. Hienosti 2009 alussa Kokkolasta viety Mini huolto pois.. Saapahan maahantuoja hommata kuljetuksen ouluun/tampereelle huoltoon.

     

    Eipä sinäänsä huolta, paska mikä paska:D Maksaa 40teur hajalla olevasta autosta. No kortti tulee  helmikuussa toivotaan että auto sillon jo toimisi.

  5. Elikkä käytiin tossa vähän ajeleen ja sitten 49km kohdalla siinä sytty keltanen moottori vikavalo. Kaveri sano että sammutetaas pirssi, niin tehtiin. Tehtiin toisete ja mentiin maantielle ja 4 silmään ja 110km/h ajeltiin hetki ja valo sammu. Jatkettiin matkaa 15km ajan, sammutetiiin muutamat kerrat eikä valo tullu takas. Kaveri sano että liikaa "tyhjäkäyntiä" ja jotain tehtään jätöksiä koneessa..

     

    Haluaisin kuulla mielipiteitä asiasta.

     

    Kiitos,

    -Jussi

  6. NO niin, Mini oli tehty 2vk sitten ja "Ready to be shipping" tilassa Tehtaalla. Arvioitu aika 2v-3vk.. Elikkä tällä viikolla pitäisi saapua. Ongelmaksi muodostui talvirenkaat

     

    -205/45/17 nastoja ei ole olemassa

    Elikkä 215/45/17 Contin nastat alla.. Laitan kuvia heti kun saa laittaa sulkimen laulamaan!

     

    Toivotaan parasta. Hyviä pikkujouluja kaikille :)

  7. Olen jo kysynytkin aikaisemmin tuosta turvavyömuistuttimesta mutta en ole saanut vastausta siihen.

    Osaisiko joku sanoa että kuuluuko auton käynnistämisen jälkeen takapenkkien turvavyömuistutin aktivoitua ajotietokoneessa myös silloin kuin takapenkillä ei istuta tai siellä ei ole painoa?

     

    Toinen kysymykseni liittyisi ajotietokeneen ilmoitukseen polttoaineen vähyydestä. Muistaakseni aikaisemmin ajotietokone on herjannut polttoaineen vähyydestä vasta kun polttoainemittarin ledinäytössä on jäljellä enää kaksi pykälää (eli samaan aikaan kun nuo kaksi viimeistä lediä vaihtuvat punaisiksi). Nyt ajotietokoneeseen tulee ilmoitus polttoaineen vähyydestä jo kun polttoainemittarissa palaa vielä kolme lediä. Ainakin ohjekirjan mukaan ajotietokoneeseen kuuluisi tulla muistutus vasta kun kaksi viimeistä lediä on polttoainamittarissa jäljellä. Tämä muutos siis tapahtui viimeisen takuukorjauksen yhteydessä tehdyn softapäivityksen jälkeen. Mitenkä teillä muilla on?

     

    Haluisin varmistaa nämä asiat ennen kuin vien autoni huomenna takuukorjaukseen muista syistä. Ostin muuten auton kesällä ja huomenna jo neljäs takuukorjaus.

     

    Ai niin. Auto on MINI cooper 08.

     

    En kysymyksiisi osaa vastata, mutta utelisin minkälaisia vikoja on ilmennyt?

  8. Mulla on. Kyllä se poksuu ja paukkuu koneen lämmettyä, vaan ei kylmänä. Äänet kuulostavat kylläkin auton sisällä varsin vaimeilta, joten ääninautinto jää lähinnä muille tienkäyttäjille. Harmittavasti rengasmelu on sen verran suuri, että edes tunnelissa ikkuna auki ajaessa ei tahdo noita pakoääniä kuulla. Kaikkea sitä pitääkin ihmisen kokeilla.  :P

     

    Pitipä viimein rekisteröityä, jotta pääsin jakamaan tämän tiedon.

    Kiitos ja tervetuloa tänne Ministien joukkoon:)

  9. Katsoppa, tuolta löytyy aika hyvä selostus miksi kulutus nousee.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Automaattivaihteisto

     

    Matka-ajossa eroa ei juurikaan ole, etenkään tasaisella nopeudella ajettaessa, kiinteäksi lukittuvalla turbiinilla varustetuissa autoissa. Poikkeus on CVT-automaattivaihteisto, jonka kulutus on manuaalivaihteiston tasoa. Rakenteellisesti automaattivaihteisto on yleensä manuaalivaihteistoa painavampi. Perinteisesti se on myös ollut kalliimpi valmistaa.

  10. Juu, kiitoksia kaikille vastanneille. Automaatti on valintani koska siihen olen jo päässyt tottumaan nykyisessä autossani ja olen vannonut että manuaaliin en enää vaihda. Mistä muuten johtuu tuo automaatin suurempi kulutus? Molemmissahan on 6 vaihdetta niin miksi automaatti kuluttaisi motariajossa ilman vaihteiden vaihtoa enemmän? Onko välityksissä sitten eroa?

     

    Siis Automaatti kuluttaa kaupungissa/ajossa missä vaihdetaan eritysenpaljon vaihteita enemmän. Mutta kun ajetaan matkaa vaikka 6 vaihteella niin se kulutus on ehkä muutamia desejä enemmän kuin manuaalilla.   Cooper D " Final Drive ratio " 4.35:1 MANUAALI ja 4.10:1 Automaatti.

     

    -Jussi

  11. Tämmönen lisäys viellä, jos asut PK:seudulla.. Niin käys kyseleen ja koeajaan:

     

    http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=2137950&page=&sortCol=price&ord=DESC&id_vehicle_type=&id_make=48&id_model=&id_car_type=&id_fuel_type=&id_gear_type=&id_drive_type=&pfrom=&pto=&yfrom=&yto=&engine_size=&show=inline&id_four_wheel=&engineFrom=&engineTo=&mileageFrom=&mileageTo=&id_acc_air_auto=&id_acc_air_man=&id_acc_leather=&id_acc_traction=&id_domicile=&id_town=&posted_by=&new=&update=&PN[0]=simp_search&PL[0]=simpleSearch.php%3Fshow%3Dinline%40id_vehicle_type%3D%40id_make%3D48%40id_model%3D%40id_car_type%3D%40id_fuel_type%3D%40id_gear_type%3D%40pfrom%3D%40pto%3D%40yfrom%3D%40yto%3D%40engineFrom%3D%40engineTo%3D%40mileageFrom%3D%40mileageTo%3D%40id_domicile%3D%40search%3DHae%2B%253E%253E&PN[0]=simp_search&PL[0]=simpleSearch.php?page=@sortCol=price@ord=DESC@id_vehicle_type=@id_make=48@id_model=@id_car_type=@id_fuel_type=@id_gear_type=@id_drive_type=@pfrom=@pto=@yfrom=@yto=@engine_size=@show=inline@id_four_wheel=@engineFrom=@engineTo=@mileageFrom=@mileageTo=@id_acc_air_auto=@id_acc_air_man=@id_acc_leather=@id_acc_traction=@id_domicile=@id_town=@posted_by=@new=@update=

  12. Noh hetken googlauksella löytyi jotain tämmöstä:

     

    "I did about 150 miles today of mixed local, main roads and motorway at an average speed of 56 mph and an average consumption of 56 mpg."

    "On a visit to Duxford today(approx 120 miles there and back),managed to get 67.2mpg driving 65-70mph,air con on 25% of time."

    "It was at ~63 after a couple of long Mway trips, but has gradually crept down recently due to a lot of short trips (<20 mi). I haven't really changed anything much, but put the difference from the original 50-55 down to driving slower on motorways (70-75 by the speedo), and possibly warmer weather - I still have fun round corners."

     

    Tossa laskin että jos ajaa noin 72.5mp/h= 116km/h ja sitten pienet laskutoimitukset niin järkytin 7.1litraa sadalla... Ehkä tässä laskussa sitte kusi joku :D

     

    1gallon=4.5lirtaa,  4.5 lirtalla ajat 101.3 kilsaa.

     

    elikkä noin karkee arvio 4.5-5.5litraa satasella suomen oloissa lämmitykset sun muut päällä

    -Jussi

  13. Onko nuo korinväriset lokarit vakiona? Se ois kyl hyvä juttu, jos näin on.

     

     

    Sori missasin tämän, selvittelin että juu, se on Ässä:n korisarja josta poistettu "mustat muovit"... Oli kyllä kujalla tuo Iltalehden koeajaja ja raiskas miniä soralla.

  14. No ei nuokaan pahat ole tosin en muista noita r90:siä nähneenikään:)

    Onko sinulla nuo talvivanteet 16 vai 17 tuumaiset?

     

     

    17" :)

     

    Oolrait:) Itse olen vähän kelaillut, että ehkä hiukan surempi ilmatila ei olisi pahitteeksi talvirenkaissa, kun tuppaa kuitenkin aina olemaan vähän jotain möykkyjä talvisin.

     

    Okei, onkos itellä alla 17 vai 16?

×
×
  • Luo uusi...