Jump to content

MCS Clubman r55 vm. -07 varapyörä?


Juge

Recommended Posts

Millaista vararengasta Ministit ovat autossaan pitäneet?

 

Tuo renkaanpaikkaussarja ja minikompura on vähän niin ja näin. Jos paikkausaineella et saa renkaan vuotoa tukittua, rengas on käytännössä entinen kun paikkausaine tekee renkaasta sellaisen ettei siihen tartu enää mikään paikka.

 

Tänään tuli selviteltyä aihetta ja kokeiltua eri vanteita, ja Ooppelin 15" peltivanne ei mene eteen, taakse kylläkin. Edessä ottaa jarrusatulaan kiinni. 16" peltivannetta 4x100 jaolla ei ilmeisesti ole edes olemassa. E30 Bemarin vanne olis yks vaihtoehto, mutta sekin menee aluvanteeksi, koska kuulema E30:een ei ole olemassa peltivanteita jotka täyttäisi Minin vaatimukset: 4x100 jako, keskireikä vähintään 56.1 ja ET 30 tai pienempi ettei ottaisi etujarrusatulaan. Ja ilmeisesti ET:llä tässä tapauksessa ei liene juurikaan merkitystä vaan sillä että miten se vanne on rakennettu.

 

Myydään -palstalla on ollut myynnissä Minin orkkis 15" peltivanteita, miten ne sitten eroaa tästä Ooppelin peltivanteesta että ne sopii pyörimään edessä? Vai onko niin että peltivanteet on perus-Cooperissa ja Onessa, ei MCS:ssä, koska ainakin Motonetin verkkokaupassa on erikseen mainittu jarrulevyjen kohdalla että "Ei Cooper S".

 

Jos jollakin on tiedossa / myynnissä yksi pelti- tai aluvanne kohtalaisella kesä- tai talvirenkaalla joka varmasti menee MCS R55:een vm. -07, olen kiinnostunut.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ainakin R50/53:een on saanut 16" peltivannetta. Pitäs sopia R55:een. Megane/Scenic -linjalta löytyy myös 16" peltivannetta 4x100 jaolla, joskin ovat 6.5" leveät. Vararenkaaksi välttäis varmaan kapeampikin. Vannepaja.fi:stä kannattaa ehkä kysästä kans... tekevät muutoksia peltivanteisiin, ja jos sopivaa ei löydy varastosta, niin varmaan tekevät sellaisen.

 

Mulla vararenkaan virkaa toimittaa Autoliiton jäsenkortti... :P

Link to comment
Share on other sites

MX-5:ssä oli ainakin kapea pieni vararengas joka sopi sen "isojen" tehdasjarrujen päälle mihin ei monet 15" alut sopineet.
Eiköhän rompparilta/AVK:lta löydy vararenkaiksi tarkoitettuja kapeita vararenkaita mitkä sopivat MINInkin alle.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

R50:een sopii 15-tuumainen, joten vaihtoehtoja kyllä riittää.

Ja ooppeleissa on ollut 16-tuumaista peltivannetta (16x6.5" ET37), joka sopii ainakin R53:een hienosti, myös JCW-jarrujen kanssa. Itselläni on niitä kaksi sarjaa... 😁 Keskireikä niissä on 0,5mm liian iso, mutta käytännössä tuolla ei ole merkitystä.

Link to comment
Share on other sites

Ite hommasin aikoinaan R55 S:ään Rellun 16" peltivanteen johon laitettiin vararenkaaksi sopiva kummi päälle. Tämä peltivanne meni S:än etujarrujen päälle.

Kun R55 S vaihdettiin R60:iin, naapurin autopurkamo osti sen multa pois.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...