Jump to content

Miniin jäähdytysveden lämpömittari


Chili

Recommended Posts

Onko joku asentanut jälkikäteen jäähdytysveden lämpömittarin? Onko vaikea homma ja mistä olette mittarin hankkineet? Mittari saisi olla mielellään orkkiksen oloinen eikä Biltema mittari.

 

Asennutin Laakkosella MINIn originaalisetin, koska autossa oli silloin vielä takuut voimassa. Osat tilasin Briteistä, koska siellä on kaikki edullisempaa kuin marmoritiskillä:

http://www.minigenuineparts.co.uk/mini-parts/info_BM62_11_2_149_355.html

 

Täältä asennusohje, jos haluat katsoo luonnistuisiko itseltä:

http://www.motoringfile.com/wp-content/uploads/2009/03/gauges.pdf

 

Lopullinen tuote näyttää jokseenkin tältä veden lämpöjen osalta:

http://www.flickr.com/photos/skithund/6153624652/in/set-72157624598315885

Link to comment
Share on other sites

Mulla on kans Scangauge II, jota käytän lähinnä vikakoodien nollaamiseen, nyt kun auton softa on ollut pidempään vakio ja sporttikatti pukkaa vikavaloa.

Ongelmana onkin ollut että mihin sen asentais siististi. Tuolla keskikonsolin alimmaisena se onkin siistissä paikassa, mutta eipä sitä tulisi varmaan seurattua noin sivusta/hankalasta paikasta.

Link to comment
Share on other sites

Ainakaan  MCS-07 käytettäessä Garminin Ecoroute ei tarjoa öljynpainetta,lienee tarvitsee erillisen anturin/mittarin ? Eli OBD ei tarjoa N14 moottorista öljynpaine tietoa? Jos tuohon orggis-lisämittaristoon saisi vedenlämmön kaveriksi öljynpaineen,niin hommaisin paketin välittömästi! Sille g-forcelle ja väännölle ei hirveästi käyttöä...

Link to comment
Share on other sites

Ilmeisesti tosta Scangaugesta ei saa öljynpainetta näkymään?

 

Öljynpaine vaatii oman mittarinsa adaptereineen. CravenSpeediltä on saatavilla ihan siistin näköinen setti kaikkine hiluineen.

https://www.cravenspeed.com/mini-complete-gauge-kit/

Link to comment
Share on other sites

Toi on kiva mut kallis. Lisäksi en ymmärrä, miten noin kalliissa setissä tulee ryöstöliittimet mukana. Se on kiva laittaa tämän päivän tietokoneohjattuihin autoihin ryöstöliittimiä. Parin pesun ja kastumisen jälkeen alkaa hapettuman ja kas, kohta joutuukin jo uusimaan kaikki johdot... Enköhän mä mee tolla Scangaugella. Vaikkei saa öljynpainetta, niin kuitenkin vedenlämpötila, vikakoodit ja muutakin.

Link to comment
Share on other sites

Joo,eihän toi Garminin Ecoroute myöskään ole mikään "tarkkuuslaite" tai testeri,yleisimmät OBD koodit on kyllä löytänyt.Mutta jotenkin nopea vilkaista,kun näyttää dataa mittarimuodossa eikä numeraalista dataa kuten useimmat "lukijat".Sopiva navi-lisämittaristo combo samassa paketissa...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Meillä on tuo ScanGauge2. Soppeli laittaa siihen keskikonsolin alaosaan johon se uppoaa ilman mitään kiinnikkeitä yms. Siis siihen kohtaan missä on se kuminen tuttitötsä oikeassa reunassa.

 

Ja asetuksia tarpeeksi kaivaen, taustavalon saa suht samanlaiseksi mitä Ministerissä itessään.

 

Näppärä vehje, ja tarvittaessa saa luettua vikakoodit.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...