Jump to content

Projektin aloitus vinkkejä?


Guest mauni

Recommended Posts

Morjens kaikille. Hankin juuri Minin vm 76. Aion tehdä siitä ajopelin noin vuoden aikataululla.

Kaipaan vähän vinkkejä tai linkkejä miten olisi syytä edetä!? Itselläni on kyllä tarvittavat työkalut moneen hommaan ja toivon ettei taitoni ole yhtä ruosteessa kuin Mini.

- Hiekkapuhallus?

- Lokasuojat, uutta vai korjata vanhaa, aion laittaa hillityt levitykset tai paremminkin kaaret (mitä pitää ottaa huomioon tekovaiheessa?

- Kohdat pohjassa, joita pitää ottaa huomioon?

- Yleisesti vinkkejä, ettei tee kovin paljon turhaa työtä!

Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, siksi kyselen tämmöisiä;)

Kiitos

Link to comment
Share on other sites

Vinkki numero 1(jos olet uusi tulokas auto restauroinnin ihmeellisessä maailmassa). Älä aseta aikataulua. Projekteilla, kun on sellainen omituinen ominaisuus, että ne tahtovat paisua ja venyä siitä alkuperäisestä suunnitelmasta. Kustannusarviolla on samantapainen eksponentiaalisesti lisääntyvä ominaisuus. Vinkki numero 2. Ellet ole alan harrastaja hakeudu paikkakuntasi sellaiseen ryhmään tai ainakin niiden lähipiiriin, jotka ovat alan (Minin)harrastajia. Jää monet oppirahat maksamatta.

Link to comment
Share on other sites

Kaikki paikat minissä on tarkistamisen arvoisia, varsinkin jos aikoo yhtään "syvemmin" tutkia ja laittaa autoa. Itse aloitin projektin viime syksynä ja nyt alkaa näyttää siltä, että auton saa kohta ajoon. Kävin, voisin jopa sanoa että joka osan autosta läpi. Itse oppimalla ja katsomalla vähän mitä tekee, niin ihan huoltettomasti voi autoa rakentaa ja korjata. Ei muuta kuin rohkeasti toimeen.

Link to comment
Share on other sites

Jos ruostevaurioita on paljon, varsinkin pohjassa.

Suosittelen miniä krillivartaaseen laittoa. Saat aina hitsata seisaaltaan ja pääset vaivattomasti joka nurkkaan ja koloon. Pistäppä sähköposti osoitetta niin laitan kuvia omasta projektista. Pienen selostuksen kera. Tapoja on varmasti yhtä paljon kuin tekijöitäkin.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Luo uusi...