Jump to content

holkki

Jäsenet
  • Viestit

    568
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    44

Vastaukset profiilien kommentteihin kirjoittanut holkki

  1. Moro.

    pakko kysyä, kuinka tämä moduulikuusi punaisena tilanne todettiin? 
    ja onko mahdollista muilla softilla kuin istalla? 

     kävin auttamassa Mini-harrastajaa ongelman kanssa, ista d lukemaan, ja yllätys! "Modulikuusessa FRM punaisena, "ecu not responsing". Näytti myös faulteja muissa moduleissa vaan ei päässyt lukemaan, kun tuo FRM jyräsi omat ongelmat tauluun. Kirjoittelen tätä sen vuoksi, jotta kun aikasemmin on tullut tuo kyseinen näkymä Istaan, tietää se ongelmia! Nimittäin menee FRM kyykkyyn! Vaihtoehdot on ostaa Marmorilta uusi moduli ja asennuksen yhteydessä ohjelmoida se ko.auton tiedoilla. Toinen vaihtoehto on etsiä vanhalle yksikölle korjaaja. Kyseinen vaiva on tuttu bemari-harrastajille, E-sarjan bemujen vaiva. No, mulle on tosiaan tullut vastaan tämä aikaisemmin ja tiedä ko.ongelmaan ratkaisun, Jakiltech tuusulassa. Empä tahtoisi täällä mainostella, mitään sidettä ko.yritykseen ei tosiaan ole, mutta kun keskiviikko iltana FRM kyykkäsi, kaveri ajoi valtakunnan sisärajan yli pääkaupungille töihin, toimitti purkin Jakiltechiin ja toi torstaina tullessaan mulle, ei purkin korjaus voisi juuri paremmin hoitua! Tietenkin harmitti "kuumaelmon" puolesta ylimääräinen rahan meno, mutta kun korjauksesta selviää 120€ , ei voi pitää pahana! Joo, kuulemma hajoaa usein juuri vikakoodien luvun tai akun vaihton yhteydessä...ihan vaan tiedoksi foorumin väelle , jos näin sattuu käymään....ai joo, alkuperäinen vika Istalla luettuna näytti pakonokan actuatorin(vanos) ongelmaa, pakonokka ei pysy halutussa asteluvussa...

    omassa r55:ssa on samankaltainen tilanne.  Tampereella olisi lähin ista ja sikäläinen harrastaja lupautunut lukemaan auton istalla kyllä. Tällä hetkellä en vaan saa autoa tampereelle, johtuen pienimuotoisesta öljyvuodosta nähtävästi kampiakselin stefasta.. 
    auto-com on kyllämsaatavilla, voidaanko tilanne todeta sillä?  Boxi olisi diagnoosin jälkeen suht helppo autosta irroittaa ja toimittaa vaikka jakiltechille hoitoon. En viitsisi kuitenkaan huvikseen boxia korjauttaa,ennenkuin joku varmuus olisi vian paikasta.

     

    Janne 

     

    1. holkki

      holkki

      Moro!

      -Sorry, kun vastaus kesti! Joo, en ole Minejä enään lukenut muilla kuin Ista D:llä, sillä näkyy vikakoodien luvun yhteydessä kaikki modulit, eli siinä sen viallisen havaitsee punaisena. Mutta, jos oireet on niitä "ei toimi" valot, ikkunan nostimet soitin/radio, ei välttämättä sähköinen ohjaustehostin, joskus vilkut sekaisin yms. et tarvitse Istaa FMR modulin vian määritykseen. Moduli irti kuskin jalkatilasta ja lähettelet sen Kilpiön Jukalle Tuusulaan, kannattaa soitella etukäteen.

      Terveisin Mika Puttonen

      0400654840

×
×
  • Luo uusi...