Jump to content

Ek1

Jäsenet
  • Viestit

    29
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    5

Viestit kirjoittanut Ek1

  1. Nyt pitäisi viimein löytää syy mystiselle ryntäykselle tai nykäisylle joka tapahtuu r53 S:ssäni moottori jarruttaessa kun kierrokset laskevat n 1500 rpm kohdalle. Kyseessä on yksi sekunnin murto osan mittainen nykäisy tai ryntäys jonka jälkeen moottori jatkaa jarruttamista normaalisti. Vaivannut eri asteisesti jo melkein vuoden verran ja hankaloittaa esim risteyksissä ajoa. Auto käy muutoin hyvin eikä anna vikakoodeja. Kuorma päällä (esim ilmastointi) nykäys tulee aika tarkalleen 1600-1700 rpm kohdalla, ilman kuormaa 1300-1400 rpm kohdalla ja nykäyksen näkee kierrosluku mittaristakin. En osaa sanoa onko kyseessä mekaaninen vika esim välystä jossakin vai saako kone väärä informaatiota jostain anturilta ja "käynnistää" koneen hetkeksi kesken moottori jarrutuksen kun tuo tietty kierros saavutetaan. Missään muualla kierrosalueella ei ole ongelmia eikä myöskään kiihdyttäessä. Ainoastaan moottorijarruttaessa. Mitään imuvuotoja en ole löytänyt, tulppien vaihdolla ei ollut vaikutusta, moottorin kiinnikkeet on vaihdettu uusiin, samoin nokka akselin asentotunnistin kuten myös Map sekä mapT anturit ja happi anturit. Anturit on tarvike osia paitsi tuo nokka on orkkis.  Kokeilisin vaihtaa tuon ykkös happianturinkin alkuperäiseen mutta se on melkein 250e autokeskuksella enkä mielelläni lähtisi noin kallista ostamaan kokeilumielessä, kun ei 2 erillistä tarvike happianturiakaan tuonut mitään helpotusta asiaan.  Onko kenelläkään hyvä vinkkejä mistä voisi olla kyse?

  2. No nyt on Mini taas ajokuntoinen. Pumppuhan siinä oli mennyt oikkariin ja sieltä se palaneen hajukin onneksi tuli, eli en onnistunut tekemään ruuvarilla suurempia vahinkoja siihen sulakerasiaan. Maanantaina hinautin auton Rikun autofixiin ja torstaina vasta ehtivät käydä siihen käsiksi. Pelkkä diagnosointi oli satasen luokkaa, osia piti odottaa muutama päivä ja viikon verran yhteensä mini makasi korjaamolla. Lasku hitusen päälle tonnin. 👍 Välipäiville saatiin vaimon vanhemmilta Wolgswagen Tiguan lainaan joka ei tosin montaa päivää ehjänä kestänyt. Torstaina juuri motarille päästyämme tauluun syttyi moottorin vikavalo, hehkun valo ja autosta hävisi tehot. Taas soitto samalle hinaus yrittäjälle joka hinasi sen tällä kertaa K-Kaaraan. Viaksi paljastui egr venttiili, korjauskulut yhteensä hitusen alta 2 tonnia👍. Onneksi se lasku ei jäänyt meidän maksettavaksi😁Ja käsittääkseni ei ollut ensimmäinen kerta kun kyseisen auton EGR venttiili meni vaihtoon. 

  3. Hinaus hommiksihan se lopulta kuitenkin meni. Kyllä se kansi siitä viimein nousi, ruuvarilla piti avittaa sivuista, siellä oli väkäsiä jotka tarrasivat kiinni kannen sisuksiin. Mikään ei näyttänyt menneen rikki ja sain rasian vielä kasattua. Auto lähti käyntiin normaalisti eikä varoitusvaloja ilmaantunut. Jostain ilmaantui kuitenkin hassu haju, ikäänkuin palanut, makea haju. Otin akunkengän irti ja tuon saa nyt joku paikallinen hinausyrittäjä kuskata huomenna korjaamolle jossa hoitavat kuntoon 😁 minä en tuolla nyt uskalla ajaa ettei pala koko auto. Koko hommahan lähti siitä käyntiin että akku oli perjantaina tyhjentynyt koska ohjaustehostin pyöri itsekseen vaikka virrat oli pois päältä. Irroitin tehostimen 100A sulakkeen ettei akku tyhjene ja voin ajaa edes töihin kunnes hommaan uuden pumpun. Toivon nyt vain että se haju tuli sieltä ohjaustehostimesta eikä käryävästä elektroniikasta😵

  4. Nonniih eli meninpä availemaan moottoritilan sulakerasiaa etsiessäni ohjaustehostimen 100A sulaketta, Sulake viimein löytyi mutta nyt kansi irvistää eikä mene kiinni. Ihan kuin ne pinnit siellä sisällä ei tahtoisi upota koloihinsa. Mitenköhän tuo kansi kuuluisi irroittaa? Tahtoisin katsoa sen sisälle mikä siellä vastustaa mutten uskalla vetää voimalla kun ei se tahdo siitä irrota. Sisällekkään ei kunnolla näe. Onko hyviä vinkkejä? Ps maanantaina pitäisi tuolla päästä töihin

    IMG_20221022_165123.jpg

    IMG_20221022_165113.jpg

  5. Syyllinen kuskin kostealle jalkatilalle saattoi löytyä. Ohjainpylvään läpiviennin kumi ei ollut paikallaan ja siitä on toden näköisesti sateella ajaessa vettä päässyt sisään. Kumi on nyt paikallaan ja lattiat kuivatettu. Ruiskuttelin autoa reippasti vesiletkulla mutta sisätilat pysyivät kuivana joten nyt vain sormet ristiin. Repsikan puolella takapenkin jalkatilan kosteudelle en löytänyt syytä, kuivauksen jälkeen sekin on pysynyt kuitenkin kuivana. Ikkunat menevät silti edelleen parissa minuutissa huuruun ja kosteaa ummehtunutta, pahan hajuista ilmaa työntyy ilmakanavista matkustamoon jos puhallinta käyttää ilman ilmastointia, glygolilta se ei kuitenkaan minusta haise. Raittari on kuiva ja raikas, siitä haju ei tule. Ajattelin että voisiko ilmakanavissa olla kosteutta? Ilmanottoaukko on käsittääkseni repsikan puolella, tuulilasin alapuolella sen ritilän alla. Pääseekö siitä käsin purkamaan vai pitääkö mennä sisätilojen kautta? Aika ahtaalta näyttää joka tapauksessa.

  6. 22 tuntia sitten, Mini1380 kirjoitti:

    Oletko tarkistanut että lämmitys-/ilmastointilaitteen vedenpoistoputket on auki.
    Sieltä tulee kesällä vettä aika paljon ilmastointia käyttäessä ja jos ei se pääse ulos valuu se lattialle.

    Usein jos kaikki lasit höyrystyy helposti johtuu se lämppärin kennon vuodosta, glygooli sisäilmassa saa sen aikaiseksi.

    Kyllä lammikkoa syntyy auton alle eli ainakin osa kondenssista löytää tiensä autosta pihalle. Glykoli vuoto kuulostaa varteenotettavalta vaihtoehdolta, tosin jäähdytysnestettä ei ole tarvinnut lisäillä. Mutta tuota täytyy tutkia kun pääsen reissusta takaisin kotiin.

  7. Mysteeri syvenee. Sain lattiat kuivattua, mutta ikkunat huurtuivat silti välittömästi heti jos ajaa ilman ilmastointia. Mitä voimakkaampaa on lämppärin puhallus, sitä nopeammin huurustuu. Täydellä teholla kestää alle minuutti niin ei edes näe ikkunoista ulos. Eikä huurustu vain yksi lasi vaan kaikki lasit yhtä aikaa. Onko mahdollista että kosteus tulee lämppäristä? Jos nimittäin lämppäriä ei käytä niin lasit pysyvät kirkkaana pidempään. PS Sisätilan kierto ei ole päällä ja lämppärin lämpötilan säätö ei vaikuta huurustumiseen.

  8. Vedenpoistoreikiä etsiessäni huomasin että tuulilasin alatiiviste ei ollut hyvin paikallaan. Sekä kuskin että repsikan puolilla on rakoja joista vesi pääsee varmasti sisään. Klipsuja oli myös poikki, siksi se ei paikallaan tahdo pysyäkkään. Olisikohan tuosta vedellä pääsy kuskin jalkatilaan? Jokatapauksessa täytyy alkaa metsästämään uusia tiivisteitä ja klipsuja.

    IMG_20220801_102711__01.jpg

  9. Aika kostea tunnelma ollut r53:sessa jo jonkin aikaa, ikkunat huurtuu välittömästi jos ilmastointi ei päällä. Tänään viimein kurkistin mattojen alle ja märkänähän se lattia sieltä oli. Ei seisovaa vettä, mutta ne vaahtomuovit oli litimärkiä. Kuskin jalkatilassa maton alla märkänä oli kaasupolkimen luona ja repsikan puolen matkustajan jalkatila oli myös märkä maton alta. Löytyi myös ruostetta sen verran että hyvän aikaa on päässyt kosteus muhimaan. Onko hyviä vinkkejä heittää mistä kosteus tuonne päässyt? Varsinkin matkustajan jalkatilan kosteus hämmästytti.  Kyseessä 2003 r53 ilman kattoluukkua. 

    IMG_20220731_163519__01.jpg

    IMG_20220731_163556__01.jpg

  10. Vika löytyi ja on nyt korjattu! Kirurgilla oli tarjolla vaihto BCU, kokeiltiin sitä kiinni ja kas kummaa ilmastointi pörähti käyntiin, samoin nyt myös toimivat takalasin lämmitys ja sisätilan kierto. Joku edellinen omistaja oli vaihtanut minun r53:seen, r52.sen BCU:n. Varmaan täysin ehjä osa mutta käypä vain avomalliin. Nyt on onneksi oikea BCU ja kaikki näyttää toimivan moitteetta.

  11. Laitan vielä tännekkin kyselyn jos jollakin Hämeenlinnan lähellä olisi mahdollista lainata r53:sen BCU yksikköä hetkeksi. Omassa mahdollisesti vikaa, mutta ei tiedä ennen kuin saan ehjän osan jolla testata. Osan vaihto kestää vain noin 10 minuuttia ja löytyy sieltä apukuskin jalkatilasta. 

×
×
  • Luo uusi...