Jump to content

minorv8

Jäsenet
  • Viestit

    1 690
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    29

Viestit kirjoittanut minorv8

  1. Sen enempää asiaa kommentoimatta mutta noissa jakopään lyhyissä ruuveissa kannattaa kasatessa tsekata että alimmat ruuvit ovat riittävän lyhyet. Muuten ne kantaa vaihteiston koppaa vasten ja tuntuu käteen siltä että ovat kireällä. Koppa ei kuitenkaan ole kunnolla kiinni. 

  2. Totas noin, täytyy kyllä todeta että mä en oikein tajua tämän rempan logiikkaa. Paitsi rahan säästö ?

    Sulla on iankaikkisen vanhat männät 3 puristusrenkaalla. Sitten siitä ja lohkosta vielä hilpaistaan huolella matskua pois jotta saadaan ruttua nostettua. Paljonko sulla jää milleissä kannasta männän laen ja ylimmän renkaan väliin, alle 5 mm ? Ja puristukset tulee olemaan 11:1 päällä ? Aika helvetinmoinen riski että mäntä tulee pettämään noista kannaksista. Vanhoissa Hepoliten Powermax männissä oli aika usein kannakset paskana ekan ja tokan renkaan välistä ja ne oli sentään kisakäyttöön tarkoitetut männät. Nämä lienee jotkut matalapuristeiset vakiomännät.

    Itse en olisi uskaltanut tehdä konetta samalla reseptillä jos sen olisi tarkoitus kestää pidempään.

  3. Komppaan Laria, ei ole mullakaan tullut tommoista vastaan. Ja jos ajattelee miten paksu päittäisliuska on niin varmaan on kytkinkin ollut vähän niin ja näin liian suuren päittäisvälyksen vuoksi. Ajettu kirjaimellisesti tappiin asti... Todennäköisesti ohueksi kuluneet liuskat päässeet pyörähtämään ja menneet päällekkäin. On voinut kampurakin saada kipeää 😆.

  4. En oikein tiedä miten mun vaimo liittyy millään lailla mun koneiden rakenteluun mutta vastataan nyt että ei mitenkään. On joskus ajanut mun turbolla eikä juuri innostunut. Liikaa voimaa ja liian vähän jarruja tais olla kommentti. On toki istunut paljon kyydissä. Ei ole kyllä innostunut Minoristakaan. Enkä ihmettele, eihän se ole mikään matkustusmukavuuden huippu... Mun tekniikkapäivitykset ovat olleet siinä mielessä turhia ettei voimapuolella ole uupunut mutta silti on pitänyt parannella. Tosin ne parantelut ovat sitten porsineet lisää töitä kun muu tekniikka ei ole ollutkaan enää ns. yhteensopivaa. 

  5. Tehostin pienentää poljinvoimaa mutta ei sinänsä lisää jarrutustehoa. Periaatteessa 7,5 tuuman levyt vaatii tehostimen mutta ymmärtääkseni niitä on leimattu ilmankin. 8,4 tuuman levyt oli esim. 1275 GT malleissa ilman tehostinta. Vuonna -89 tuli sitten se uusimman mallin paketti apparin puolelle konehuoneeseen. Makuasia, mulla oli sekä Clubissa (turbon levyt)  että pikkiksessä (7,5" levyt) toi uusin tehostin/2-piiripääsylkky ja tykkäsin kevyestä polkimesta. Clubi oli aikaisemmin tehostamaton ja pysähtyi hyvin.

  6. Omassa turbossa oli öljynlämpömittari ja öljyn lämmöt oli reippaassa rappauksessa max. 110 astetta, normaalisti alle 100 astetta. Ihan käypäset lukemat nykyöljyille.

    Katuautoon jäähdytin mun mielestä turha, eri asia sitten haluaako omistaja siitä luopua. 😁

  7. Piti kaivaa vanha Morriksen service parts list opus (joulukuu 1960, 2nd edition) esiin ja katsoa löytyykö tuosta mitään faktaa. Kirja antaa ainoastaan yhdet vaihtoehdot noille paneeleille. Liitteessä varaosanumerot, items 7, 8 ja 18. Jos jolla kulla on uudempi luettelo niin voisi verrata vaihtuuko varaosanumerot jossain vaiheessa. Nämä numerot ovat korinumerosta 101 alkaen (commencing (B) 101) eli ihan alusta.

     

    20210526_085124.thumb.jpg.667a26e487fb71cdd0e4b0aa57ff8200.jpg

  8. Tonninen Minor on 948 cc ja samalla porauksella kuin 850. Mutta männän puristuskorkeus on matalampi 948 cc koneessa. Noihin myynti-ilmoituksiin ei todellakaan kannata luottaa.

    Sama muuten 998 cc ja 1098 cc männissä, sama halkaisija mutta eri puristuskorkeus.

×
×
  • Luo uusi...