Jump to content

Igor

Jäsenet
  • Viestit

    1 091
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    149

Viestit kirjoittanut Igor

  1. On 04/09/2023 at 03:44, pulla said:

    1 ) Vaihteistoöljy? 6-vaihteinen manuaali, ilman lukkoa. Osalla foorumeilla suositeltu Redline MTL fully synthetic 75W/80W GL-4, hankintaan? Samalla sekaan RVS T3 vaihteiston suojaus- ja kunnostusaine?

    2 ) Jos, uusisi kaikki moottoritilan vesiletkut/letkut, perinteistä kumia vai silikonia? (Silikoniletkuista näyttää löytyvän kahta koulukuntaa). 

    3 ) Powerflexiä lisää eteen? Taisi olla jo asennettuna control arm puslat. Moottorin ja laatikon kannakkeet/tuet jäävät varmaan ilman, korvaan ne ehkä jossain vaiheessa Vibra-Technicsin tuotteilla.

    4 ) Moottorin sisäänajo 1500-2000 km? Minin moottorille jotkut omat ohjeet?

    5 ) Hyväksi todettu jarruneste?

    6 ) Suosituksia moottoritilan suoja-aineista? Tenzi Motorplast, Liqui Moly 3327...

    7 ) Moottorille ei taida löytyä hengittävää ruostesuojausta vieläkään nykypäivänä?  

    8 ) Pakosarjan ja startin lämpösuojat puuttuvat. Pakosarjan alkuperäinen n. 40€, mutta startin alkuperäinen suoja 360-460€. Saa laittaa viestiä jos joltain löytyy startin ylimääräistä/käytettyä suojaa. Mahtuuko jälkiasennettu pakosarja esim. Scorpion, Janspeed, Milltek.. alkuperäisen lämpösuojan alle? Tai sitten laittaa esim. keraamisen pinnoitteen.

    1. Redline MTL ainakin toimii.

    2. Silikoneista tihkuu aina vähän läpi. Jos tykkää jäähynesteen tuoksusta, niin sitten semmoiset.

    3. Riippuu siitä paljonko pitää tärinästä 😄 Kyllä niillä jäykemmillä moottorin tukikumeilla saa paremmin kaasuvasteen ja napakamman vaihteensiirron, mutta kääntöpuolella on sitten se tutina tyhjäkäynnillä ja hiukan lisääntynyt meteli kierroksilla. Vakaajan puslissa powerflexit ei tuo mitään iloa, vain enemmän rengasmelua.

    4. Tähä(kin) on kaksi koulukuntaa. Toiset on sitä mieltä ettei ne männänrenkaat asetu kuin antamalla painetta pyttyyn heti ensi metreiltä, ja että alkuun hissuttelemalla ei saa muuta kuin öljyä syövän koneen. Omia kokemuksia ei ole.

    5. Motul RBF600. Ei ole halpaa, ja jos ei käy radalla, niin mikä tahansa DOT4 lienee ok.

    6. & 7. En ole kuullutkaan tällaisista...

    8. OBX:n kanssa sitä alkuperäistä lämpösuojaa joutui vähän levittämään sivuista, mutta ajaa edelleen asiansa.

  2. Mä olen käsittänyt että sen reiän tarkoitus on estää ilmataskun syntymistä, ja siksi sen kuuluu olla ylöspäin... samalla tavallahan siitä vesi virtaa on se sitten alhaalla, ylhäällä tai sivulla?

    Mä huomasin muuten viimeksi uuden termarin kanssa saman kuin minapamina, eli kylmäkäynistyksen jälkeen lämmöt kävi ensin yli satasessa, ennen kuin tasoittui siihen 90 tienoille. Ihan kuin termari jumittaisi aluksi.

  3. RVS:ää ei kannata laittaa uuteen koneeseen ennen sisäänajoa. En tiedä onko siitä myöhemminkään mainittavaa hyötyä. Tuskin haittakaan.

    Isompi TB on melko turha kustannus, varsinkin toi Kavsin. BPV:ksi orkkisosa on paras vaihtoehto.

    Katalysaattorin irroitus tuo näissä vain lisää meteliä (ihan perkeleesti).

    Öljysuositus löytyy omistajan käsikirjasta. Itse en tosin laittaisi mitään xW-30 -litkuja, näissä nousee öljynlämmöt sen verran korkeiksi jo motariajossa, puhumattamaan vähän vauhdikkaammasta käytöstä.

     

  4. Ihan vakio-ECU mulla on vielä toistaiseksi. Itse olen säätänyt Bytetronikilla, mutta kuulemma onnistuu nykyään säätää ilmankin jos on tarpeeksi pellepeloton. Chip-Tuning Riihimäellä osaa tuon homman myös. Bytetronik on aika hintava (yli $600), mutta kun muuttaa sillä Minin kulkemaan E85:llä, niin sen hinnan säästää helposti alle 10 vuodessa. 😄 

    Plug'n'play ECUt on hinnaltaan siinä 1,5k€ molemmin puolin, ja yksikään niistä ei käsittääkseni tue OBD2:hta, eli katsastuksessa voi tulla sanomista.

  5. Vaikea sanoa, riippuu vähän siitä haluaako säilyttää ns. normaalin ajettavuuden. Itse menin suoraan päätyyn asti, ja laitoin Catcams 469:n, joka vaati aika paljon säätöä, että sen sai käymään nätisti tyhjäkäyntiä. Siltikin se satunnaisesti sammuilee tyhjäkäynniltä täysin varoittamatta, tai nikottelee kun lähtee paikaltaan liikkeelle. Ja kylmänä käynti on muuten vaan ailahtelevaa. Vakio-ECU ei oikein taivu kaikkeen mitä tuo vaatisi.

  6. Pelkkä mieto nokka ei välttämättä vaadi suutinpäivitystä, mutta kun sulla on siellä jo se ahtimen hihnapyörä (ja pakosarja), niin kyllä nokan lisääminen tuohon yhtälöön tekee suutinpäivityksestä jo pakollisen. Ja sen myötä vaatii tietysti myös tuneakin.

    Eli ei se sitten enää tietysti niin kovin halpa homma ole... noilla Newmanin Ph1/2 tai Ph2 -nokilla kai voi odottaa jotain 10-15 heppaa lisää. Tunen kanssa ehkä vähän enemmänkin, varsinkin kun sulla on siellä jo se hihnapyörä ja pakosarja.

  7. Autoon pääsee kyllä sisälle vaikka lasi olisi jumissa. Toki jos se on lasi on jäätynyt kiinni ovitiivisteeseen, niin voi joutua vähän repimään..? Omassani ei ole koskaan päässyt noin käymään, mutta eipä se ole talvia ulkona viettänytkään (paitsi yhden, jolloin sillä ei tosin ajettu). En muista kuulleeni että näissä kahvat jäätyisivät kiinni. Vanhemmissa (2004 asti) kahvat saattoivat jumittaa pakkasella auki, mutta uudemmissa ne on nivelöity niin että ne saa "pakotettua" kiinni jos noin käy.

    Etutukivarsien taemmat puslat on todennäköisesti vaihtokunnossa, mikäli ei ole hiljattain vaihdettu. Eli semmoiseen kannattaa varautua. Kuluneet puslat aiheuttaa vetelyä urissa, jarrutuksissa ja kiihdytyksissä.

  8. 8 hours ago, karvalakki said:

    En usko, että 2001-mallisessa Cooperissa on rengaspaineatureita ollenkaan. Vika lienee jossain ABS-anturissa. INPA:lla tai ISTA:lla näkee mikä anturi kiukuttelee. Samalla työkalulla näkee myös mikä Airbag-ongelma siellä on. Itse en lähtisi tutkimaan yhtään mitään ennen kuin koodit on luettu, varsinkaan kun se Airbag-valo ei sieltä ilman mainitulla työkalulla kuittaamista pois vaikka vian korjaisikin.

    Jep, ei näissä ykköskoppaisissa (eikä kai kakkoskoppaisissakaan) rengaspaineantureita ole, mutta varoitusvalo on 😉

  9. 13 hours ago, pulla said:

    Linkin mukaista ilmaustapaa kokeiltu, ilman pientä lenkkiä.
    Moottoria käyttää hetken aikaa ja kierroksia nostelee 3-4000, lämmöt n. 60 ja lämpöä saa myös ohjaamoon.
    Mutta jäähdytysneste ei ala kiertämään, ilman korkkia ja kierroksia nostettaessa alkaa neste tulvimaan yli.
    Moottoriöljy on terveen väristä, eikä jäähdytysnestettä vuoda mistään. Pitääkö uskaltautua heittämään se pieni lenkki vai kannattaako tarkastaa vielä jotain?
     

    12 hours ago, pulla said:

    Hieman epäilyttää kun ylävesiletkun ilmausruuvin avaa, niin sieltä ei oikein nestettä tule. Varmaan pitää tarkistaa mikä on alimmaisen ilmausruuvin tilanne kun sen avaa. Sitä siis ei ole vielä avattu kertaakaan ja näyttää olevan minimäisessä paikassa.

    Termari aukeaa vasta 91°C, joten eipä siellä ylävesiletkussa mikään kierrä ennen sitä.

    Mulla on se alimmainen ilmausruuvi ollut ruostejumissa niin kauan kun mulla on tuo auto ollut. Onnea vaan sen avaamiseen. 😅 Hyvin on siis ilmaantunut ilman että sitä on avannut...

  10. Millä testerillä yhteyttä on yritetty?

    Rengaspaineen varoitusvalosta taitaa vastata ABS-yksikkö, eli tarttis olla semmoinen testeri joka näkee mm. ABS-anturien tilan. Bemarin INPA ja ISTA pitäis ainakin päästä tohon kiinni.

    Jos varoitusvalot palaa miten sattuu, ja testerit ei saa yhteyttä, niin repsikan jalkatilassa oleva BCU-boksi voipi olla syyllinen. 2001 sitä ei vielä oltu suojattu a-pilarin sisäpuolelle mahdollisesti valuvan veden varalta...

  11. Mahlen originaali on Aeromotorsissa ~80€. Itse säästin viimeksi ja tilasin Boschin, kun maksoi vain 25€. Halvempi hinta näkyi siinä ettei se sopinut paikalleen ilman dremelöintiä.

    Jos mä nyt oikein tulkkasin noita huolto-ohjeita, niin filtteri vaihdetaan Inspektion II:ssa, eli joka toinen öljynvaihto..?

    52148860378_b35a12a12d_h.jpg

     

  12. Joku korisaumoihin tarkoitettu massa tuossa tarttis olla, jottei vesi pääse sinne peltien väliin. Siis olis tarttenut olla jo tehtaalta. Tai ehkä siellä on ollutkin, mutta tehtaan toleransseista johtuen saumojen sovituksissa on eroja. Itsellänikin nuo saumat irvistävät aika pahasti sieltä täältä.

    Ja jos korjasit tuosta vain pinnassa näkyvät kuplat, niin mulla on sulle huonoja uutisia... 

×
×
  • Luo uusi...