Jump to content

Nikamat

Jäsenet
  • Viestit

    20
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Nikamat kaikki viestit

  1. Kiitos niille joille se kuuluu, korvaava napa toimitettiin ihan ovelle asti!
  2. Moikka! aloin vaihtamaan palloniveliä latsastushenkilön kehoituksesta, ongelma tuli vastaan, kun oikean puolen pyörännavan alemman pallonivelen kupin kierteet on korkanneet, vanha kuppi oli kiinni pyhällä hengellä ja noita ei taida kierteyttämällä saada kuntoon. Uutta tai vanhaa kuppia ei saa kiristettyä paikalle! Tarve ASAP! Sijainti Helsinki, o4o 588 5641 tavoittaa! /Niko
  3. Allekirjoittaneella on ollu vm. 1969 Morris MKII entisöinti-/kunnostusprojektina jo monta vuotta. Itse asustelen pääkaupunkiseudulla, mutta mini sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Ylihärmässä (nyk. Kauhava). Ymmärrettävästä syystä projekti on edennyt verkkaiseen tahtiin ja nyt on ehtinyt vierähtää jo hyvästi vuosi siitä, kun olen viimeksi ollut kädet rasvassa. Projekti on siinä pisteessä, että olin jo testilenkin päätteeksi varaamassa katsastusaikaa, kunnes havaitsin että vähänkään nopeammassa vauhdissa vaihteet ei putoa pienemmälle - rattaat hakkaa ja välikaasukaan ei auttanut asiaa. Sen seurauksena turhautumisen vallassa onnistuin sössimään oletettavasti vähän kaikki säädöt kaasaria myöten siihen pisteeseen, että enää ei lähde edes käymään. Ennen tuota mitään käynnistysongelmia ei ollut pitkänkään tauon jälkeen ja kone kuulosti vallan terveeltä. Moottorihan ei ole alkuperäinen 850cc, vaan 998cc pre-verto, eli A sarjalainen? Myös kansi on eri koneesta ja laatikko alkuperäisen 850cc vaihteisto. Tän projektin varrella on ollut jos jonkilaista vaistoinkäymistä ja odottelua, koneistuksessa paljastunutta lohkon halkeamista ja mitä näitä nyt on. Taikasauvakin on vaihtunut alumiinitunneliin, joten syitä huonosti vaihtuville vaihteille on varmasti monia. Luultavasti välystä löytyy tunnelivaihtajan liitoksista ja en myöskään tiedä, voiko tuota laatikkoa jotenkin säätää kullosenkin moottorin mukaan? Kaikki on toiminut verstasta ympäri ajaessa ja konetta käyttäessä, joten ihan toivoton tapaus tän ei tulisi olla. Itsellä on vain aika ja motivaatio aika kortilla, joten kaipaisin nyt osaavanpaa apua ja laittajaa, joka voisi tuon koneen nostaa konetilasta ja pistää vaihteiston kuntoon. Myös pakoputken ja imu-pakosarjan liitos kaipaa vähän huomiota, sillä pakosarjan kurkku on niin iso, etten siihen oikein sopivia länkiä löytänyt mistään - on siis pysynyt kiinni lähinnä purkalla ja pyhällä hengellä. En nyt suoraan muista, oliko muita miinoja, mutta monesta muusta selviän kyllä itsekkin. Nestejouset, joten purkaminen on hieman veemäisempi operaatio. En luota enää omaan osaamiseen, joten en kovin mielelläni lähtisi itse taistelemaan tuon kanssa ja työntämään sormea suuhun. Onkos foorumilaisilla hyviä kontakteja otsikossa mainituille alueille tai intoa auttaa mini tien päälle? Trailerillahan tuo kulkeutuu myös talviteloilta pääkaupunkiseudun tai pirkanmaan suuntaan. PS: Toivottavasti tää tuli suht oikealle alueelle.
  4. Moikka! Yritin kahlata vanhempia jarruihin liittyviä keskusteluja, mutten löytänyt vastausta omaan ongelmaani. Mikäli sellainen on jo olemassa niin pahoittelen internetin ajotaidottomuuttani! Olen tässä n. 4 vuotta entisöinyt vm. -67 morris MKII. Auto sijaitsee n. 500km päässä joten joka viikonloppu ei pääse pajalle, mutta projekti alkaa olemaan jarruja vaille valmis. Olen nyt noin neljä kertaa paininut jarrujen kanssa ja viimeisimmän myötä kaikki jarruputket ja -letkut, pääsylinteri sekä renkaiden työsylinterit on vaihdettu sekä säädettävä jarrupaineentasaaja. Rumpuja en ole vaihtanut, mutta niiden jarrupinta on kevyesti sorvattu, palat on uudehkot ja kaikissa kengissä on säätövaraa, mutta säädetty. Kyseessä yksipiiriset rumpujarrut. Jarrut on ilmattu perinteisesti ja eezibleedillä useita kertoja. Nestettä tulee kivasti ja n. 3 litraa nestettä valutettu - tai enemmän - , vaikea uskoa että vielä olisi ilmaa putkissa. Jarruvalokatkaisin toimii. Mutta itse ongelmaan, jarrupoljin on todella kevyt ja painuu pohjaan. Mikäli poljinta pumppaa niin, ettei päästä poljinta nousemaan ylös asti niin jarrut alkaa löytymään ja poljin ei painu pohjaan asti. Heti kun polkimen päästää ylös niin "paineet katoaa". Pumppaamalla saa jarrut, mutta silloinkin poljin painuu melko alas. Paineet kyllä pysyy eli poljin ei ala valumaan. Mitään vuotoja en ole havainnut ja monesti olen käynyt läpi, juurihan uusin kaikki putket ja liitokset. Jarrupääsylkkä koestettu pitämällä peukaloa sylinterin päässä, tällöin poljin liikkuu vain sentin ja stoppaa - sylkässä ei siis vikaa? Alkaa itseltä ymmärrys ja niksit loppumaan, onko muut törmänneet vastaavaan ongelmaan? Mikä avuksi, kaikki sylinterit toimii, ei vuoda ja ongelma on olemassa vaikka kengät säätäisi niin kiinni että renkaat ei käsin pyöri. Nykytilalla tuskin katsastusmies lyö leimaa paperiin. /Niko
  5. Myös kokonaista konetta voi tarjota edulliseen hintaan.
  6. Moi, hakusessa A+ 998cc koneen lohko, yks aihio ollut koneistettavana ja pajalta tuli viestiä että lohko halki. Että sellasta. Mayfair, 99 HC20P lukeepi tyyppikilvessä. o4o 588 5641 tai niko.jjm[ät]gmail.com tavoittaa.
  7. Anyone? Tarvetta olisi edelleen!
  8. 998cc kokonainen lohko ja kansi käy myös!
  9. Hakusessa olisi -69 Morris miniin tonninen tekniikka, mieluiten käyvä tai mahdollisimman helposti kunnostettava. Vaihdossa tarjottavana ajosta nostettu 850cc kone esim. museoitavaan miniin. parhaiten tavoittaa: niko.jjm(a)gmail.com / o4o 588 5641 -Niko
  10. Terve! Hakusessa olisi molemmat ovet MK 2 morrikseen. Nykyiset ovet on edellinen omistaja ns. pilannut, mahdollista kunnostaa mutta ei pahemmin inspiroisi. Samalla hakusessa myös uudet saranat oviin, nykyiset repsottaa todella pahasti. Kioski-ikkunoiden kiskot, erityisesti alas mutta myös ylemmät ja päädyt aika heikossa hapessa. Hakusessa myöskin 10" renkaille pölykapselit, saavat olla kiillotuksen tarpeessa mutta mieluiten käypää tavaraa. Lisäilen tänne sitä mukaa kun tulee mieleen mitä kaipailen, mutta nämä nyt ainakin aluksi. YV tavoittaa.
  11. Moro! Sain availtua virtalukkoa kun pääsin käymään autolla, virtalukon pohjasta löytyi tämmöstä koodia: Trico 34837A ja kyseessä tosiaan vasemmanpuoleinen virtalukko. Pikaisella googlettelulla en kyllä löytänyt tuolla numerolla yhtikäs mitään...
  12. Terve! Onko itsellesi tullut minejä rukaillessa vastaan rattilukollista virtalukkoa, itsellä on tuollainen vissiin vm. -69 Morris mini 850cc ja virtalukon pohja toimii todella vaihtelevasti.
  13. Moi! Hakusessa olis vm. 1969 Morris mini MKII uutta rattilukollista virtalukkoa / virtalukonpohjaa, käynnistymisongelmia ja akun tyhjenemistä itsestään, ja alkaa epäilyttämään että vika voisi olla virtalukon pohjassa.
  14. Moro! Ei sattuis löytymään MKII (Morris mini -69) rattilukollista virtalukkoa / virtalukon pohjaa?
  15. Kiitos vinkistä, pitänee kokeilla! Katkojan kärjen on kyllä tosi kuluneet ja niitä eilen vähän viilailin ja säädin, mutta epäilen silti nyt paremman tonkimisen pohjalta että vika voisi olla niissä. Eiköhän tuo piakkoin korjaannu.
  16. Moi! Hakusessa olisi vm: 1969 Morris Mini Mk2: seen klassiset, eteen kallistuvat penkit (vastaavanlaiset kuin kuvassa) Nykyisessä projektissa on kiskoilla eteen ja taakse liikkuvat, niskatuelliset aika huonossa kunnossa olevat penkit. Olisi mukavaa jos taaksekkin pääsisi ilman erityisempää apinointia. Ei tarvitse olla priimaa, mutta käyttökelpoiset. Eikä ole niin justiinsa vaikka eivät olisi justiinsa alkuperäiset ja/tai kyseisen mallin orkkikset. Toivottavasti jollain sattuisi pyörimään nurkissa ylimääräisenä!
  17. Moro! Pari päivää sitten pihaan tupsahti projektia, melko hyvä kuntoinen vm. 1969 Morris Mini, tosin työmaata on jonkin verran. Auto tuli ajettua pihaan ja käyty pari kertaa aiemmin ihmettelemässä ja kaikki tuntu toimivan niinkun pitää, katsastettukin huhtikuussa. Eilen iltapäivästä ilmeni kuitenkin ongelma, kovasti yrittää startata mutta kipinää ei vaan tule. Puolalle asti tulee virtaa niinkuin pitää, joten vikaa pitäisi vissiin etsiä puolasta ja/tai virranjakajasta. Virranjakajaa kun tutkiskelin, katkojat kärjet oli jonkun verran piikillä, joten nekin vissiin vaihdon tarpeessa. Pistin jo uusia osia tilaukseen, mutta niitä saa jonkun aikaa odotella. Auto oli taivasalla koko yön sateessa, joten epäilin myös että kosteus olisi voinut tehdä tuhojaan ja vettä olisi jossain missä ei pitäisi.
×
×
  • Luo uusi...